Smūgis naujomis jėgomis. Okupantai kuria naują Juodosios jūros laivyno bazę  ()

Ukrainos žvalgyba patvirtino, kad okupantai dalį laivų perkėlė į Novorosijską.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po daugybės Ukrainos gynybos pajėgų antskrydžių ir specialiųjų operacijų Kryme, Rusijos okupantai pajuto grėsmę. Dabar jie savo laivus iš Sevastopolio įlankos perbazuoja į Rusijos Federacijos teritoriją, tai yra „ruošia naują vietą“.

Apie tai interviu „Apostrof TV“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Vadymas Skibickis.

Ukrainos žvalgyba patvirtino, kad okupantai dalį laivų perkėlė į Novorosijską. Nepaisant to, nedidelis uostas ten negali priimti visų Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno laivų. Todėl Kremlius nusprendė šiam tikslui panaudoti okupuotą Sakartvelo teritoriją.

„Aktyvūs darbai vyksta Ochamchire mieste, tai yra Abchazijoje – rusai ten atliko gilinimo darbus, rekonstravo uosto infrastruktūrą, kad būtų užtikrintas karo laivų stovėjimas. Bet tai vėlgi bus maža [vieta]“, – sakė Ukrainos atstovas.

Anot jo, Ukrainos uždavinys dėl Krymo išlieka nepakitęs.

„Mūsų užduotis yra visiškai išlaisvinti okupuotą Krymą. Mes nuo jo nesitrauksime. Tam būtina sunaikinti ten esančią okupacinę grupę“, – pabrėžė V. Skibickis.

 

Laikinai okupuotame Kryme Rusijos kariškiai įrengė užtvarą prie įėjimo į Sevastopolio įlanką, kur yra pagrindinė Juodosios jūros laivyno bazė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: