Vokietijos transliuotojai steigia nemokamą interneto TV  (3)

Didžiausi Vokietijoje komerciniai transliuotojai „ProSiebenSat.1“ ir RTL kuria nemokamą internetinės televizijos paslaugą. Ją naudojantys vartotojai galės teisėtai savo kompiuteriuose žiūrėti TV šou, naujienų programas ir kino filmus, teigiama penktadienį išplatintame abiejų bendrovių pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ProSiebenSat.1“ ir RTL anksčiau siūlė žiūrėti savo programas internete už tam tikrą mokestį.

Pranešama, kad naujasis internetinės TV portalas bus atviras ir norintiems prie jo prisijungti kitiems Vokietijos bei Austrijos transliuotojams. Du didžiausi Vokietijos visuomeniniai transliuotojai ARD ir ZDF jau išreiškė norą dalyvauti šiame projekte.

Naujoji internetinės TV paslauga bus panaši į JAV transliuotojų NBC, „Fox“ ir ABC internetinę televiziją, transliuojamą „Hulu.com“ portale.

Pasak projekto kūrėjų, kuriuos cituoja dienraštis „Financial Times Deutschland“, būsimoji paslauga bus nemokama, tačiau žiūrovams bus rodoma reklama. Į internetą TV programų įrašai bus perkelti praėjus ne vėliau nei 7 dienoms po jų įprastinių transliacijų.

Dienraščio teigimu, naujosios internetinės TV paslaugos teikimas buvo suderinbtas su Europos Komisija siekiant įsitkinti, kad ji atitinka konkurencijos sąlygas.

Kol kas nėra aišku, kada žiūrovai internete galės pamatyti pirmąsias naujojo TV portalo laidas. Pasak dienraščio, toks Vokietijos komercinių transliuotojų sprendimas atitinka TV žiūrovų auditorijos lūkesčius – vis daugiau jų nori žiūrėti mėgstamas programas jiems patogiu laiku, užuot „prisirišus“ prie TV programų tvarkaraščio.

Vokietijos IT, telekomunikacijų ir skaitmeninės žiniasklaidos asociacijos BITKOM duomenimis, trečdalis šiuo metu parduodamų plokščiaekranių televizorių naudojami internetinės TV turinio peržiūrai. Manoma, kad bendrovei „Google“ pradėjus teikti „Google TV“ paslaugą, internetinės ir kabelinės TV integracija dar labiau paspartės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: