„Ne visi rusai palaiko Putiną.“ „Bloomberg“ skelbia galingą žinią. Į kovą stoja batalionas „Sibir“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sukūrė „Sibiro“ batalioną, kurį sudaro tik Rusijos piliečiai, norintys kovoti su diktatoriaus Vladimiro Putino režimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-25 „Ne visi rusai palaiko Putiną.“ „Bloomberg“ skelbia galingą žinią. Į kovą stoja batalionas „Sibir“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama „Bloomberg“ pranešime.

Pasak treniruočių stovyklos instruktorių, dalinys subūrė dešimtis rusų ir kitų Rusijos Federacijos tautų atstovų, atvykusių į Ukrainą per trečiąsias šalis, kad prisijungtų prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretų – kitaip nei tokie savanorių daliniai kaip Rusijos laisvės legionas, šie kariai bus reguliariosios armijos dalis.

Batalione yra jakutų, buriatų ir net maskvėnų – tautinių mažumų atstovai nori nepriklausomybės nuo Maskvos ir Ukrainos pergalę kare prieš Rusiją vertina kaip žingsnį savo tikslo link.

„Jei žmonės nori kovoti už Ukrainą, už mūsų sienas, už Rusijos režimo žlugimą, kodėl gi ne? Tai jų pasirinkimas, ir tai rodo, kad ne visi rusai palaiko V. Putiną. Su jais gera dirbti. Jie atsakingi ir gerai apmokyti“, – sakė ukrainietis instruktorius, šaukiniu „Batia“.

Pažymima, kad Ukrainos pareigūnai tikisi pritraukti daugiau Rusijos piliečių, ypač tautinių mažumų atstovų, dalyvauti kare. „Sibiro“ bataliono nariai buvo kruopščiai patikrinti, siekiant įsitikinti, kad jie yra proukrainietiški rėmėjai, ir tada pasirašė karinę sutartį.

 

Anot 29 metų jakuto su šaukiniu „Vargan“, jie nori sugriauti Kremliaus režimą.

„Noriu, kad Jakutija būtų laisva demokratinė šalis, tai labai turtinga šalis, bet žmonės tokie neturtingi. Klesti tik V. Putinui tarnaujantys vyriausybės pareigūnai“, – sakė kovotojas.

Rusas „Gandi“ iš Maskvos srities teigė, kad Rusijos Federaciją paliko prasidėjus didžiajam karui ir per Lenkiją atvyko į Ukrainą kovoti su okupantų nusikaltimais.

„Jaučiau, kad kaip rusas esu už tai atsakingas. Mano tėvai ir kai kurie kiti šeimos nariai Rusijoje buvo V. Putino rėmėjai. Suprantu, kad galiu žūti pirmame mūšyje, bet man daug baisiau jaustis iš mano šalies kylančio blogio bendrininku“, – dalijosi mintimis vyras.

 

Iš pačios Maskvos batalione yra 29 metų karys „Martin“, kuris sako, kad Rusija yra imperija, kuri turi žlugti, o žmonės skirtinguose regionuose turėtų patys nuspręsti, kaip gyventi. Jis pažymėjo, kad jo šeima saugumo sumetimais nežino, kur jis yra.

„Bloomberg“ rašo, kad nors dalinyje yra 60 žmonių ir nė vienas iš jų nėra užverbuotas iš karo belaisvių, Ukrainos kariuomenė planuoja paspartinti asmenų patikrinimą, kad paskatintų daugiau rusų prisijungti prie jos gretų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: