[ŽT] „Visi atsisako.“ Nerealu. Rusijos kariai atsisako pulti (Video)  ()

Voroneže (Rusija) dešimtys Rusijos karių atsisakė sėsti į lėktuvą skrydžiui į Rostovą, iš kur jie turėjo būti išsiųsti į Avdijivkos šturmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kyla naujas karinis maištas. Voronežo mieste daugiau nei 30 karių atsisakė vykti šturmuoti Ukrainos Avdijivkos. Rusijos puslapis ASTRA pranešė apie įvykį, remdamasis duomenimis iš karių giminaičių.

Skandalas įvyko Voronežo aerodrome. Apie 30 karių sukilo, kai sužinojo, kad jie lėktuvu bus siunčiami į Rostovą prie Dono, o vėliau bus metami į Avdijivkos šturmą. Kareiviai atsisakė lipti į orlaivį.

Vienas iš karių sugebėjo nusiųsti vaizdo įrašą artimiesiems. „Štai mes stovime, visi atsisako. Ten stovi šitas sušiktas lėktuvas, kuris mus turėtų nuskraidinti kažkur nežinoma kryptimi. Ten sėdi karo policija ir mus saugo“, – sakė jis.

Pranešama, kad kariams už atsisakymą eiti į frontą buvo grasinama net mirties bausme. 

 

Anot artimųjų, sutikusiems skristi į Rostovą (apie 100 karių) teko susidurti su pasibaisėtinu vadovybės elgesiu. Iš jų paimti asmeniniai daiktai – telefonai, už savo lėšas pirkta įranga. Taip pat pranešama, kad kariai buvo prastai aprūpinti, nesiprausę, alkani. Bet tai nestebina, jei jie tikrai skirti Avdijivkos mėsos šturmams.

(113)
(2)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: