„Tai nesuvokiama!“ Skelbia paslaptį, kas trukdo laimėti karą  ()

Bataliono „Svoboda“ vadas Piotras Kuzikas Ukrainos gynėjų vardu išreiškė pasipiktinimą, kad Ukrainoje yra du skirtingi pasauliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieni kovoja ir miršta, o kiti pelnosi iš karo, leidžia pinigus poilsiui ir pramogoms ir gyvena tarsi taikos metu, tarsi nieko nevyktų, – pasipiktinimą tuo, kas vyksta, išreiškė bataliono „Svoboda“ vadas Piotras Kuzikas.

Piotras Kuzikas teigia, kad žmonių vienybė gali paspartinti pergalę, tačiau visuomenės susiskaldymas į du skirtingus pasaulius, viename iš kurių klesti korupcija, trukdo gynybos pajėgoms užbaigti karą.

Garsusis Bachmuto gynėjas teigia: „Dabar mes kovojame už teisę gyventi, kovojame už gyvybę. Bėda ta, kad ne visi tai supranta. Karas reikalauja neįtikėtinų kiekvieno iš mūsų pastangų. Kita problema – korupcija. Tai - vienas iš elementų, kuris atitolina pergalę ir dirba priešui, tiesiogiai griauna mūsų reputaciją tiek išoriniu lygmeniu, tiek trikdydamas kovotojų motyvaciją.“

Kuzikas emocingai kalbėjo ir apie Ukrainoje vykstančius dalykus, užkertančius kelią greitesnei pergalei: „Įsivaizduokite, kai atsiduri pragariškose kovose, rizikuoji gyvybe, prarandi ginklo brolius, o visos naujienos - apie „vartotojiškumo šventę“, apie korupciją, kur kiaušiniai matuojami karatais, grynieji pinigai lagaminuose. Tai nesuvokiama, šlykštu. Tai ir trukdo laimėti. Grįšiu prie to, kad visa visuomenė vienaip ar kitaip turi dalyvauti kovoje dėl pergalės“.

(65)
(7)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: