Raktas į viso interneto perkrovimą - septynių asmenų rankose (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2010-08-10 11:24
Tik nelabai supratau. Sakykim, vyksta ataka - internetas perkraunamas, atkuriamos visos jungtys, o kaip dėl atakos? Tipo, ji taip paprastai pasibaigs? Ar perkrovimas reiškia interneto išjungimą, kol bus sukurta priemonė užkirsti kelia atakoms?
Kristijonas 2010-08-10 12:25
Jei gerai viską supratau, tai sistema automatiškai "išjungia" internetą, t.y. nutraukia visus ryšius su svarbiais pasaulio serveriais. Norint atstatyti tuos ryšius ("įjungti" internetą) reikia 5 iš 7 kortelių.
gymka 2010-08-10 12:49
as piktadarys isilauziu i oro uosto sistema, daug lektuvu nukrenta nuo mano veiksmu. tie raktu saugotojai supranta kame saknys ir nusprendzia isjungt interneta su mintim jog nutrauks mano veikla. as isilauziu i akciju birza, pridarau beleko ir pasaulio ekonomika pasmerkta zlugti. tuo metu rakto saugotojai jau skrenda i JAV karine baze, kadangi jie is skirtingu pasaulio galu tai dar ilgai skris. as pridares aibe blogu darbu, dar isilauziu i banka ir pervedu sau N pinigu, kadangi ekonomika pasmerkta zlugti tai nusiperku daug aukso, deimantu, etc. rakto saugotojai jau atskrido ir autobusais vaziuoja i baze. as palieku savo brangiaja sali ir skrendu i siltus krastus. internetas yra isjungiamas. arba as kazko nesuprantu arba toks scenarijus visiskai realus ir interneto isjungimas yra bevertis dalykas. juk kompiuterines atakos buna kruopsciai suplanutos, dirba ne vienas zmogus ir zala nebus daroma ne valandu valandas laukiant kol bus isjungtas internetas.
Individas 2010-08-10 12:56
čia manau apsauga ne nuo atskirų hakerių grupuočių atakas, o prieš tikrą kibernetinį pasaulinį karą
N3XuS22 2010-08-10 13:01
Straipsnyje gera citata atitinkanti realia padeti "Internetas" nera patalpintas mazoje juodoje dezuteje. Kalba eina apie DNS serverius. Jeigu butu kompromituotas sertifikatus isduodantis serveris, jie automatiskai ji isjungtu ir gali buti (ne visi dar naudoja DNSSEC(pataisykit jei klystu), daug DNS serveriu su savo kesais) kad nebeveiks paslaugos kuriom reikia DNS. taciau yra servisu kuriem nereikia dns (skype vienas is ju), taip pat ir IP adresa vedant narsyklej veiktu puslapiai (ne visi). O norint ijungti vel, tektu jiem ten susirinkti... Viso pasaulio interneto isjungti neimanoma, na nebent uzvaldytum kiekvieno zmogaus smegenis ir lieptum kiekvienam su zirklem nukirpti visus tinklo kabelius kiek akys mato diedai is dyko veikimo Prison Break per daug paziurejo
macchiato 2010-08-10 13:43
Nelabai tu galėtum ir pirkti tų deimantų , aukso, kadangi žmogelis, kuris per keletą minučių tampą labai turtingas - greitai pastebimas. O vat tada tave supakuotų . Iš tiesų tai aš nesupratau šito straipsnio ir esmės.. Per daug pasakiška.
faktas 2010-08-10 14:09
Turtingi žmogeliai paprastai turi daug banko sąskaitų. Beje, teko skaityti straipsnį, kad turtingiems žmogeliams yra specialių nelegalių ir "neegzistuojančių" bankų.
fraktalas 2010-08-10 14:13
Jus ta interneta suvokiat kazkaip idomiai... Viskas paprasta yra milziiski tinklai-zemynai, juos jungia stori kabeliai ir palydovinis risys. Tam kad Amerikai apsisaugot nuo kibernetines atakos nuo pvz Rusijos jai tiesiog pirminius serverius reikia atjungti ir aplydovus, ir viskas, o vidinis tinklas lieka nepaliestas ir veikia toliau, na o is vidaus tai pulti jau nera taip lengva ir pajegumas stipriai sumazeja, o sistema veikia kaip veikus (vidine). Tam tie raktai ir reikalingi, mano supratimu tai ir apraso straipsnis
langas 2010-08-10 14:41
nu as tai suprantu kad vidiniai tinklai nepades apsisaugoti nes puolimus gali vykdyti ir botnet tinklai, kuriais gali but apkresti tukstanciai salies kompiuteriu. o toks interneto atakos vydymas jau pats savaime atnes didziule sumaisti ir pridarys begale nuostoliu (nutruks prekyba, daugelis rysiu ir t.t.) nes siuo metu viskas palengva keliasi i interneta, iskaitant ir telefonini rysi, televizija ir t.t.
Kristijonas 2010-08-10 14:44
"sistema automatiškai nutrauktų ryšį su šiais svarbiausiais serveriais, taip užkirsdama kelią didesnio masto pažeidimams." Jiems nereikia skristi, kad "išjungtų" internetą. Visa tai vyksta automatiškai. Tos kortelės reikalingos "įjungti" jį atgal.
gRysed 2010-08-10 16:44
Ziedu valdovo gal ir neprimena, bet kaleimo beglius su scilem tai tikrai
rob 2010-08-10 18:37
Labai orginalus straipsnis Gili mintis ir apsurdiskumas. Kai JAV sumastys isvaryti zmones is proto atjungs neta
rob 2010-08-10 18:41
Muilo burbulas kad visi raktu saugotojai yra skirtingose valstybese, cia jau Holivudo filmo senarijus. Viskas vienoj vietoj, ir kada sumastys ponas nutukes korporaciju savininkas tai ir atjungs
kionig 2010-08-10 21:07
Cia panasiai kaip southparke, kai internetas dingsta visiem ir galiausiai vienas perkrauna routeri