Metų sandūroje sulauksime sparčiausio mobiliojo procesoriaus  (3)

Mobiliųjų telefonų centrinių procesorių gamintojas „Qualcomm“ pranešė paskutinįjį šių metų ketvirtį pradėsianti tiekti rinkai naujos kartos „Snapdragon“ architektūros mobiliuosius procesorius, skirtus išmaniesiems telefonams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Qualcomm“ procesorius veiks mobiliesiems telefonams neįprastai dideliu 1,5GHz dažniu, taip pat turės du branduolius, o pats procesorius bus žymimas QSD8672 vardu. Šis pagal 45 nm technologiją gaminamas lustas, gamintojų atstovų teigimu, taps pačiu sparčiausiu procesoriumi, skirtu įvairiems nešiojamiesiems įranginiams, tarp jų ne tik „high-end“ klasės išmaniesiems telefonams, bet ir planšetiniams kompiuteriams ir nebrangiems „notebook“ tipo kompiuteriams.

„Qualcomm“ taip pat pasiūlys keletą kitų naujovių. Viena iš jų - 1080p vaizdo atkūrimo galimybė, taip pat energijos taupymo rėžimas: kai bus nereikalingas vienas iš branduolių, jis persijungs į laukimo rėžimą ir taip bus taupoma akumuliatoriaus energija, tuo tarpu antrasis brnaduolys galės dirbti pilnu pajėgumu. Taip pat procesorius QSD8672 suderinamas su DDR2 ir DDR3 atmintimi bei HDMI sąsaja.

Spėjama, jog pirmieji išmanieji telefonai su šiais procesoriais pasirodys arba šių metų pabaigoje, arba 2011 pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)