Putinas to nesitikėjo. Kinija pasiuntė Kremliui nemalonų signalą  ()

Kinija yra pagrindinė Rusijos sąjungininkė. Tačiau dabar ji siunčia Kremliui nemalonų signalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija Vašingtonui pasiuntė signalą - viešai ir tiesiai išreiškė pasirengimą bendradarbiauti su JAV ir įveikti skirtumus, kad abi supergalios kartu reaguotų į pasaulinius iššūkius. Tai paskelbė Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, praneša „Reuters“.

Kinijos vadovas paragino JAV užmegzti stabilesnius santykius, kurie, jo teigimu, turėtų būti pagrįsti abipuse pagarba, taikiu sambūviu ir abipusiai naudingu bendradarbiavimu.

Pastebėtina, kad Xi Jinpingo žodžiai nuskambėjo artėjančio Kinijos užsienio reikalų ministro Wang Yi vizito į Vašingtoną išvakarėse. Kinijos diplomatijos vadovas surengs aukščiausio lygio susitikimus prieš numatomas dvišales Kinijos ir JAV lyderių derybas. Tikimasi, kad Xi Jinpingas ir Joe Bidenas susitiks lapkričio mėnesį San Franciske vyksiančiame APEC viršūnių susitikime.

 

Tai - labai nemalonus signalas Rusijai, kuri kenčia nuo tarptautinės izoliacijos ir pasikliauja Kinijos parama. Artimesni, šiltesni Kinijos ir JAV santykiai Rusijai būtų itin nenaudingi, ypač jei tokį suartėjimą inicijuotų Pekinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(2)
(59)

Komentarai ()