„Mes klydome. Mirtinai. Dabar nesustosime, kol nelaimėsime...“  ()

Buvęs Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas teigia, kad Gaza nebuvo okupuota Izraelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis paliko Gazos Ruožą dar 2005 metais. Tuomet Izraelio kariai atsitraukė į 1949-ųjų pozicijas, teigia buvęs Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas. Izraelis atsitraukė ir atidavė Gazos Ruožą vietiniams palestiniečiams.

„Tuo metu jie turėjo galimybę paversti Gazą nuostabia ir gražia valstybe. Singapūru su nuostabiais paplūdimiais, viešbučiais, turizmu, verslu ir kultūra. Jie pasirinko kitaip“, teigia Bennettas.

Reikia priminti, kad Gazos Ruožas nebuvo kaip nors izoliuotas. Jis visada turėjo ir turi sieną su Egiptu, kuris palaiko Palestiną. Be to, iš pradžių Gazos Ruožo gyventojai neleido raketų į Izraelio miestus ir padėtis buvo santykinai rami. Viskas pradėjo keistis, kai Gazos Ruožo ir Vakarų Kranto gyventojai išsirinko savo valdžią - „Hamas“.

 

„Pastaruosius 20 metų izraeliečiai tikėjosi, kad mūsų kaimynai ieško laimės savo šeimoms ir tai galiausiai juos pažabos. Mes, izraeliečiai, tikime prigimtiniu žmonių gerumu. Mes klydome“, sakė Bennettas. Ir pasiuntė žinią - „Nemėginkite mūsų sustabdyti, nes mes nesustosime, kol nelaimėsime“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(96)
(7)
(89)

Komentarai ()