Lietuvos kariškiai prieš vėjo jėgaines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dovydas27 2010-08-16 20:08
Lietuva neturiu kariuomenes !! jei kiltu karas vel visa isilakstytu...
Jobke 2010-08-16 21:02
radiolokacinė sistema jų greičiausiai nepastebėtų." Na as apie ta technika nieko nenusimanau, bet kokia ji tada MODERNI!!! Kad nesugeba atskirti vejo jegaines, nuo lektuvo.
kionig 2010-08-16 21:36
Cia zinok pvz is mamos tu gali pasiimti ir pasiskolinti tarkim 10 lt ir neatiduoti. Bet kai tu skoliniesi is banko, o kai ta daro pati valstybe, tai jau gula ant liaudies peciu. Lygiai tas pats ir su mumis. Valdininkai svaisto pinigus visokiems valdovu rumams, nuomuoja kvadratini metra ant pastato uz stovincia skultptura ir t.t. Mes nuo graiku nedaug atsiliekam, pasirodo kubilius ne toks jau kvailas kaip visi isivaizduoja. Vistiek juk briuselis nenores prarasti klientu, kurie ateityje ir realiu laiku atidirbinetu tai ir skolins toliau. Zinoma jie irgi atsargus, ivertina rizika. PVz jei graikai sugalvotu negrazinti, tai jiem daugiau spyga ir visa salis skelbia bankrota ir viskas is naujo, bet cia kyla beda su skolu nurasymu. Uztat skolins ir toliau, nes zino, kad atidavines po biski. Bet realiai ar noretum kazkaip tai visa laika atidirbineti skolas ? Ar tavo vaikai ta darytu ? Ir vaiku vaikai. Visi pas mum dalykai egzistuojantys pasirodo laikosi ant ES finansavimo, uzraukus finansavima, butume tokioje zopoje, kad baisu net isivaizduoti, taigi ir tenka taikstytis su skolomis. O cia pasaulyje kaip ir iprasta. Ta pati amerika visam pasauliui skolinga belenkiek, bet ir toliau sau ramiai gyvena kariaudami. Del tu vejo jegainiu ir radiolokatoriu. Sunki padetis. Radiolokatoriai mato viska. Ju siunciami kilovatiniai impulsai atsimusineja ir issisklaido impulso galia ir taip sunkiau yra aptikti priesa is toliau. Kad ir kokios kartos jie bebutu vistiek jie tures tas pacias ydas. Esant kompams galima kazki pakeisti kaip ir minejo, kad isimti kelias. Taip pat lengvai galetu isimti ir visa parka, bet tada ju radiolokatoriai nebeteks esmes. Cia as pasigyncejes su veteranu, kuris kaltina verslininkus, nors galima pritarti, kad jie is dalies kalti, bet ir jei neva mum labai svarbi oro erdve, tai kodel mes vien tais zokniais apsistojame ? Jo atsakymas nera pinigu isigyti mobiliems radarams. O kai nera pinigu tada galima pasukti smegeneles kaip rasti kompromisa ir problemu sprendimo budu
Jobke 2010-08-16 22:03
http://www.ve.lt/naujienos/pasaulis/vokietija-ir-italija-sutiko-graikijai-paskolinti-beveik-28-mlrd-euru/ Stai pasiskaityk. Cia ne bankai skolina, o ES valstybes su labai mazomis palukanomis. Ir as esu isitikines, kad jie negrazins, nes visas ju uzdarbis praktiskai yra is turizmo, o jei salyje bus nebesaugu, nebus ir turizmo. O stai apie tas paramas, finansavimus(apelsinus ir kaip suprantu vejo jegaines). Nepamirsk, kad cia ne skolinimas, o PARAMA arba FINANSAVIMAS. Todel, kai kurie "persodina" apelsinu krumus, mes renovuojames namus, statome kaimo turizmus ir T.T.(kur beje Lietuvoje kosmiskos salygos gauti tas paramas.)! Todel ir sakau, kad mes sau patys darome "zapadlo". Patys lietuviai lietuviams prisisunkino salygas del to pareigiskumo gauti lengviau paramas. Ir kaip eilini karta girdime per zinias: ES paramu Lietuva isnaudojo 1/3. Jega!
kionig 2010-08-16 22:13
Ten kur apie bankus turejau omeny TVF. Koks skirtumas parama ar finansavimas vistiek atskaitomybe islieka, uztat mes turime inesti i bendra ES biudzeta koki tai dali. Pinigai niekur nedingsta ir is niekur neatsiranda. Graikai pazeide sita desni tai ta ir turi.
lightfire 2010-08-16 22:46
reikėjo, matyt, paryškinti tai, jog nieko nenusimanai ir tada verčiau patylėti, o ne kas ant seilės vaptelėti. Su panašiomis problemomis susidūrė kitos NATO valstybės. Pvz JAV buvo panaši problema, kur kariškiai sustabdė 300 vėjo jėgainių parko statybas dėl tos pačios priežasties. D.Britanijoje - lygiai tas pats, tik ten surasta civilizuota ir protinga išeitis - visi be išankstinių kaltinimų susėdo prie bendro derybų stalo ir išsprendė problemas - kariškiai daugiau investavo į radarus, vėjo jėgainių verslas - į technologijas, kurios leidžia padengti spec. medžiaga mentes, kad netrukdytų radarams. Ar Lietuvos verslininkas, kuris šitą skandalą užsakė bent mėgino sėst prie erybų stalo? ne.
Jobke 2010-08-17 12:45
O mes praktiskai nieko neinesame i ES(ateityje tikisi is musu to), mes tik imame ir tai nemokam del kvailiu pasinaudoti, DAUGIAU NEI PUSE PARAMOS ATGAL NUPLAUKIA.
Jobke 2010-08-17 12:49
lightfire su manimi tokiu nesamoniu nepradek as noriu normaliai diskutuoti, o ne kuo mandriau atsakineti. Mano akimis ji vistiek nera tokia pazangi ir moderni technologija.
lightfire 2010-08-17 12:53
Normaliai diskutuoti, jei nieko nenusimanai, bet vis vien aiškini, yra labai sudėtinga. Vėjo jėgainės kenkia ne tik seniems, bet ir naujiems 3D radarams. tavo pasakymas "tokia ji ir nauja" sunkiai suvokiamas - kaži ką naujesnio už Sentinel 3D radarus rasi?
Jobke 2010-08-17 20:09
(Pasiziurek dar karta.) O tu uzpuolei, kaip ir eilinius technologijos.lt narius.
Simy 2010-09-24 22:11
Visiškas absurdas, ką sako kariuomenė. Argumentai mažų mažiausiai juokingi, visiškai neįtikinantys, skystoki. Minėtame kaime, minėta radiolokacijos stotį galima ir iškelti, jei jiems tai nepatinka ir tą stotį perstatyti kur nors kitur. Žalioji energija pasaulyje kaip tik įgauna pagreitį ir yra labai naudinga, ir netgi būtina, kadangi jei norime tausoti aplinką, kad ji būtų švaresnė, tam ir statomos vėjo jėgainės. Jų Lietuvoje galėtų būtų kur kas daugiau.
kionig 2010-09-24 22:19
O, SImy, pasiruosk, tuoj tave kapitonas teisingumas isvadins idiotu
Arthuras 2010-10-02 14:22
Visiškai palaikau lightfire. "Minėtame kaime, minėta radiolokacijos stotį galima ir iškelti, jei jiems tai nepatinka ir tą stotį perstatyti kur nors kitur" Tokie argumentai, mažų mažiausiai užmuša. Kaip jau minėjo, kažkokie verslininkai norėjo pigiai prasisukti. Neišėjo. Tai dabar bando pramušt per žiniasklaidą. Kodėl kažkas turi tiems verslininkams nusileist? "Žalioji energija pasaulyje kaip tik įgauna pagreitį ir yra labai naudinga, ir netgi būtina, kadangi jei norime tausoti aplinką, kad ji būtų švaresnė, tam ir statomos vėjo jėgainės. Jų Lietuvoje galėtų būtų kur kas daugiau." O tu bent numanai, kokia Lietuvai iš tikrųjų ta nauda iš "žaliosios energetikos"? Lietuvoje niekada nebus atsisakyta šiluminių elektrinių ir kt. Vėjas pernelyg silpnas ir nepastovus, kad patenkintų visos Lietuvos poreikius. Šiuo atveju, tiesiog verslininkai nutarė pasipelnyti ir jiems visiškai yra nusispjaut kokiu būdu. Svarbu pinigas kišenėje.