„400 000 armada. 3 dienos. Viskas bus sunaikinta.“ Skelbia apie košmarą  (3)

Ukrainos karių fronte laukia sunkios dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraščio „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke pranešė, kad Šiaurės Korėja tikriausiai tiekė Rusijai ne tik amuniciją, bet ir sovietines D-30 haubicas, pagamintas septintajame dešimtmetyje. Kiek jos veiksmingos, paaiškino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika Novin“ su Natalija Vlaščenko.

Pasak karo analitiko, šią ginkluotę Kinija perduoda Šiaurės Korėjai, o pastaroji savo ruožtu ją esą tiekia Rusijai. „Tai yra ginklai, vamzdžiai, kurių dabar trūksta rusams. Būtent dėl vamzdžių trūkumo jie negali dalyvauti kontratakoje. Jie negali gaminti vamzdžių, tai gana sudėtinga gamyba, todėl jie prašo Šiaurės Korėjos tiekti jiems stakles. Dabar jie bandys gaminti kur nors savo šalyje, bet tai nėra taip paprasta. Mašinos buvimas dar nereiškia pačios gamybos“, - aiškino Svitanas.

Be to, karo ekspertas pažymėjo, kad rusai dabar stengiasi surinkti bet kokią artileriją, kurios Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino du, ar net tris ar keturias dešimtis per dieną kontratakuojant. Ir net jei jie iš Šiaurės Korėjos į Rusiją atgabens 100 patrankų, Ukrainos kariuomenė jas likviduos per tris dienas. „Taip kad tai nėra problemos, su kuriomis iš tikrųjų susiduriame. Tai mūsų kariams ant vieno danties. Trys dienos darbo, kad sunaikintume praktiškai visą Šiaurės Korėjos jiems perduotą siuntą“, - sakė pulkininkas.

 

Tačiau Ukrainos karių fronte yra dar viena problema – Rusijos kariuomenės personalas. Rusijos karių yra gana daug – daugiau nei 400 000 žmonių. Ir jie vėl perėjo į mėsos šturmus daugeliu krypčių, pradedant Kupjansku ir baigiant Volnovacha bei Vuhledaru. Kaip paaiškino Svitanas, okupantai taip elgiasi, nes neturi pakankamai technikos, ginklų, vamzdžių ir amunicijos.

„Jiems į rankas buvo įduoti automatai, ir pirmyn – pulti. Tai ir yra problema. O norint juos „gesinti“, reikia ir pakankamai amunicijos“, - sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(14)
(101)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: