Ukraina surado būdą, kaip įveikti rusus. Netikėta žinia. Skelbiama „Uodų“ taktika  ()

Z-karo korespondentai sunerimę dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudojamos taktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp Rusijos Z-kanalų ir propagandistų didėja panika dėl Rusijos okupacinių pajėgų pralaimėjimo kairiajame Dniepro krante Chersono srityje. V. Putino karo korespondentas Aleksandras Živovas tikina, kad ši Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė paaiškinama „uodų įkandimų“ taktika.

Apie tai propagandistas paskelbė žinutę savo „Telegram“ tinklaraštyje, praneša Dialog.UA.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos labai aktyviai ir masiškai naudoja dronus prieš Rusijos kariuomenę. Žvalgybiniai bepiločiai orlaiviai leidžia kontroliuoti situaciją 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, o smogiamieji FPV dronai naikina viską, kas juda. Tuos okupantus, kurie išgyvena tokius reidus, pribaigia artilerija.

„Priešų desantininkai žaibiškai smogia AGS (automatiniais granatsvaidžiais – red.), minosvaidžiais, pabūklais su kasetėmis (kasetine amunicija – red.) ir kt. Mūsų šturmo būriai dažniausiai net nepasiekia šaulių kovos linijos, atsitrenkdami į priešo artileriją“, - rašė A. Živovas.

Jis skundžiasi, kad, skirtingai nei ukrainiečių vadai, rusų vadai fronte mieliau švaisto ne sviedinius, o gyvąją jėgą. Dėl to rusai patiria labai didelių nuostolių.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktiką Chersono srityje A. Živovas pavadino „uodų“ taktika.

„Įsivaizduokite, kad į mišką atėjo grybautojas.... Debesys uodų puolė ant jo ... Grybų žygis virsta nelygiaverte kova su uodais. Kažkuriuo momentu sukandžiotas grybautojas (...) tiesiog palieka mišką. Būtent tokią taktiką naudoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos“, - rašo Z-karo korespondentas.

 

Iš jo žodžių matyti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos suduoda daug smulkių, bet labai tikslių smūgių, sistemingai maldamos kovai parengtus Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius.

„Mūšis vyksta priešo sąlygomis. Vadovybė ir toliau pila žibalą į ugnį, siųsdama į puolimus vis naujas šturmo grupes. Mūsų „grybautoją“ visą niežti nuo įkandimų“, - piktinasi propagandistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(8)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: