Kinija ketina paleisti dar vieną interneto paieškos sistemą  (1)

Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“ ir mobilaus ryšio operatorius „China Mobile“ paskelbė kartu ketinančios kurti naują interneto paieškos sistemą. Naujas valstybinių bendrovių projektas gavo pavadinimą „Search Engine New Media International Communications Co.“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xinhua“ viceprezidento Čžou Sišeno teigimu, naujoji bendrovė sutelks jėgas pirmaujančios šalyje paieškos sistemos kūrimui, kartu vystydama ir kitas verslo rūšis internete ir spausdintiniuose leidiniuose.

„Paieškos sistemos turi geras duomenų integracijos galimybes, vaidina vis labiau įtakoja informacijos platinimą ir visuomenės nuomone. Mūsų bendra įmonė ketina maksimaliai išnaudoti šiuolaikines paieškos sistemų technologijas ir priims į darbą pasaulinės klasės profesionalus, norėdama suteikti kokybiškas paslaugas ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje“, - pareiškė Sišenas.

Jis tai pat pažymėjo, kad naujos paieškos paleidimas padės Kinijos valdžiai padidinti informacinį saugumą ir užtikrins „sveiką ir tvarkingą“ naujos Kinijos media industrijos vystymąsi.

„China Mobile“ viceprezidentas Ša Jueczia pabrėžė, kad interneto paieškos rinka turi didžiulį potencialą, tačiau konkurencija čia yra labai didelė.

„China Mobile“ yra didžiausias mobilaus ryšio operatorius pasaulyje – šios bendrovės klientų skaičius viršija 508 milijonus. „Xinhua“ yra oficiali šalies naujienų agentūra ir tiesiogiai pavaldi Kinijos komunistų partijos propagandos skyriui.

Ekspertai pažymi, kad naujoji paieškos sistema pirmiausiai konkuruos su „Baidu“, privačiu paieškos servisu, užimančiu 70% vietinės rinkos. „Google“ interneto paieškos rinkos dalis sudaro apie 20%.

Taip pat neabejojama, kad naujai sukurta bendrovė vystymuisi gaus milžiniškas lėšas ir galės prisivilioti geriausius pasaulio specialistus, tarp kurių „Google“, „Baidu“ ir kitų interneto bendrovių darbuotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: