Kilometrą šliaužė pas savus. Žvalgas išgyveno 5 snaiperio kulkas  ()

27 metų Ukrainos žvalgybos pareigūnas Vladas Machovskis išgyveno po to, kai buvo sužeistas 5 snaiperio kulkų, nors buvo už kilometro nuo saviškių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki Rusijos invazijos Vladas buvo verslininkas – turėjo savo piceriją. Anksčiau jis tarnavo Prancūzijos Svetimšalių legione.

„Mėgstu ekstremalų sportą. Būdamas 18 metų nusprendžiau pabandyti įstoti į prancūzų legioną. Iš pradžių manęs nepriėmė: būdamas 174 centimetrų ūgio turėjau sverti 60 kilogramų, o svėriau 52. Tada grįžau mėnesiui namo, pavalgiau ir išvykau atgal. Prieš pokalbį išgėriau 3 litrus vandens, kad sverčiau tuos 58 kilogramus“, – prisiminė jis.

Machovskis dalyvavo misijose Afrikoje ir Gvianoje. „Per savaitę iš 40 žmonių iškrito 5 vyrai. Kai kurie neatlaikė šalčio, nes stovėjome prie -15 laipsnių šalčio ir žiūrėjome į Prancūzijos vėliavą. Kiekvieną rytą beveik ašarojau, bet tada galvojau negi aš negaliu atsilaikyti?“, – pasakojo Vladas.

Kai prasidėjo rusų invazija, Vladas jau buvo namuose Ukrainoje. Jis nuvyko į karinės registracijos biurą, bet jo paslaugų iš pradžių buvo atsisakyta, nes dėl ankstesnių misijų jam buvo diagnozuotas potrauminio streso sindromas. Vladas įrodė, kad yra psichiškai sveikas ir pasiruošęs, todėl tapo žvalgu 95-ojoje desanto brigadoje. Ten jis vadintas „prancūzu“.

Netoli Kreminos Vladą pakirto net penkios snaiperio kulkos. Jo nepavyko evakuoti, nes vyko aršios kautynės. Jis net kilometrą šliaužė atgal pas savus. „Atsargiai išlipau iš tranšėjos ir šliaužiau, kiek galėjau. Praėjus dviem valandoms po turniketo uždėjimo, pajutau baisų skausmą, bet nuskausminamųjų nebuvo. Tada atsiguliau ant nugaros, pažvelgiau į dangų ir galvojau, kad turėjau puikų gyvenimą“, – pasakojo Vladas.

 

Vladas galiausiai buvo išgelbėtas. Nors yra pripažintas neįgaliu, jis nori grįžti į tarnybą. Dėvėti neperšaunamos liemenės jis jau negalės (viena kulka sulaužė raktikaulį), bet jis norėtų prisidėti prie Ukrainos gynybos tarnaudamas oro ar elektroninėje žvalgyboje.

(97)
(0)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: