„Toshiba“ kietieji diskai išsitrins patys  (0)

Bendrovė „Toshiba“ pranešė į savo gaminamus duomenis šifruojančius kietuosius diskus įdiegusi „Wipe“ funkciją, dar labiau sustiprinančią vartotojų informacijos apsaugą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wipe“ siūlo pirmąją pasaulyje galimybę saugiai ištrinti „jautrią“ informaciją, kai kompiuteris išjungiamas, arba kai bendrovės gaminami SED (Self-Encrypting Drive) diskai yra išimami iš kompiuterio, teigiama pranešime.

Naujoji funkcija taip pat leidžia saugiai ištrinti vartotojo duomenis, kai naudojamasi nuomotais kompiuteriais ir jie grąžinami savininkui, ji taip pat praverčia utilizuojant kompiuterį ar keičiant jo paskirtį. Ypač ji naudinga nešiojamųjų kompiuterių vagystės atvejais, teigia „Toshiba“ atstovai.

Naujausią savo 2,5 colių 7200 apsukų per minutę SED kietojo disko modelį „Toshiba“ pristatė liepos mėnesį, sakoma pranešime. Kokia jo paklausa bus pasaulyje, kol kas neaišku, tačiau Lietuvos tiekėjai disko galimybes mūsų vietinėje rinkoje vertina skeptiškai.

„Deja Lietuvos rinkoje ši technologija ir kiti panašūs sprendimai kol kas nėra labai vertinami ir tik labai siauras vartotojų ratas galutinai supranta duomenų apsaugos reikšmę bei domisi panašaus pobūdžio produktais“ – teigia skaitmenine technika prekiaujančio SKYTECH.LT ekspertai.

Natūralu, kad pirmenybė teikiama kuo mažesnei kainai ir kuo didesnei talpai. Be to, kreipiamas didelis dėmesys į gamintoją ir garantinio aptarnavimo trukmę. Tokiu būdu duomenų šifravimas bei atsarginių kopijų darymas vis dar atsiduria antrame plane. „Gali būti, kad vartotojams tiesiog trūksta informacijos, tad mūsų konsultantai ir technikai visuomet pasiryžę patarti renkantis maksimaliai vartotojo poreikius atitinkantį poduktą“ – sako SKYTECH.LT.

Galima pastebėti ir dar vieną svarbų dalyką. Remontui pristatytų kompiuterių informacija taip pat nėra apsaugota, kompiuteriuose palikti svarbūs dokumentai, slaptažodžiai ir kiti asmeniniai duomenys. Beveik niekada nebūna ir atsarginių kopijų, dažniausiai vartotojai net nesusimąsto apie jų svarbą ar informacijos apsaugą. O tie vartotojai, kuriems itin svarbu apsaugoti tam tikrus duomenis dažniausiai juos šifruoja patys, naudodami kompiuteriuose įdiegtą programinę įrangą arba vadinamąsias Wipe programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)