Naršyklei „Internet Explorer“ sukako 15 metų  (8)

„Microsoft“ korporacijos naršyklei „Internet Explorer“ sukako 15 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per visą savo egzistavimą naršyklė patyrė pakilimų ir nuopuolių. Pavyzdžiui, „Internet Explorer 6“ buvo laikoma pačia nesaugiausia naršykle, tačiau „Microsoft“ naršyklė išlieka populiariausia pasaulyje. Naujausios „Internet Explorer“ versijos yra kur kas tobulesnės ir patikimesnės už savo pirmtakes.

Pirmasis naršyklės variantas, „Internet Explorer 1“, debiutavo 1995 metų rugpjūčio 16 dieną. Jis buvo sukurtas „Mosaic“ naršyklės pagrindu, kurios licenciją „Microsoft“ įsigijo iš bendrovės „Spyglass Inc.“ Nuo 3.0 versijos, „Internet Explorer“ įėjo į operacinės sistemos „Windows“ komplektą. Tai leido Bilo Geitso kompanijai ženkliai padidinti savo naršyklės rinkos dalį ir išstumti pagrindinį konkurentą – „Netscape Navigator“.

„Internet Explorer“ dominavimas pradėjo mažėti populiarėjant „Firefox“ naršyklei, kuri atsirado 2004 metais kaip alternatyva „Internet Explorer 6“. Po dviejų metų abejingumo „Microsoft“ išleido septintąją savo naršyklės versiją, kuri buvo stabilesnė ir patikimesnė nei „Internet Explorer 6“.

Bendrovės „Net Applications“ statistika byloja, kad įvairiomis „Internet Explorer“ versijomis naudojasi 60,74% visų internautų, „Firefox“ – 23,75%, po jų seka „Google Chrome“, „Safari“, „Opera“ ir kitos naršyklės.

Šiuo metu „Microsoft“ kuria devintąją „Internet Explorer“ versiją. Ji oficialiai bus pristatyta rugsėjo 15 dieną Los Andžele.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: