Ukrainoje naujas skandalas. „Kaip tai, tu nesupranti rusų kalbos???“ (Video)  ()

Pirkėjas bandė priversti pardavėją su juo kalbėtis rusiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Drohobyče, Lvivo srityje, vienoje iš parduotuvių kilo naujas kalbų skandalas. Pirkėjas paragino pardavėją aptarnauti jį jo kalba – rusų.

Pardavėjai atsisakius tai daryti, vyras ėmė įrodinėti, kad yra teisus ir stebėjosi, kaip galima nesuprasti rusų kalbos. Apie incidentą buvo pranešta per „Telegram“ kanalą „DROGOBIC LIVE“, paskelbus atitinkamą vaizdo įrašą.

Pardavėja vyrui paaiškino, kad parduotuvėje aptarnaujama ukrainiečių kalba. Tačiau toks atsakymas jo netenkino, jis bandė ginčytis su parduotuvės darbuotoja, kad įrodytų, jog ji klydo.

Kiti parduotuvės klientai įvykį užfiksavo vaizdo įraše. Viso ginčo metu jie palaikė pardavėją ir bandė vyrui paaiškinti, kad Ukrainoje valstybinė kalba yra ukrainiečių, todėl paslaugos paslaugų sektoriuje turėtų būti teikiamos tik ukrainiečių kalba. Tačiau vyras niekaip negalėjo nusiraminti ir sakė, kad jie „kišasi ne į savo reikalus“.

Ginčą inicijavusį vyrą palaikė tik jo bendražygė. Konfliktas baigėsi tuo, kad porai buvo parduotos pasirinktos prekės, tačiau po pirkimo atsiimdamas prekes rusakalbis vyras su nuostaba pažymėjo: „Tu nesupranti (rusiškai – red.)? Įdomu!“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(7)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: