„T2206 pavojuje. Užimami miškai!“ Meta visas pajėgas. Situacija tampa nekontroliuojama  ()

Pasak Kovalenko, okupantų veiksmai „gremėzdiški, monotoniški ir daugiausia susideda iš pozicijų užpildymo biomase ir metalo laužu“. Rusijos vadovybei turėtų būti labai neramu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėti įvykiai. Rusai praranda kairįjį krantą.

„Taigi, kaip ir tikėtasi, kairiajame krante esanti „pilkoji zona“ nestovi vietoje, nesustingsta, o, priešingai, kasdien plečiasi, absorbuodama ne tik pakrantės zoną, bet ir kaimus, kelius...“, – apie situaciją prie Dniepro rašo karo ekspertas Oleksandras Kovalenko.

O kadangi, pasak Kovalenko, okupantų veiksmai „gremėzdiški, monotoniški ir daugiausia susideda iš pozicijų užpildymo biomase ir metalo laužu“, Rusijos vadovybei turėtų būti labai neramu.

„Šis metodas pasiteisino Zaporižios regione, kur, užuot apdairiai pasitraukus į palankesnes pozicijas, kiekviena skylė buvo užpildyta būtent tokia biomase, sutelkiant milžiniškus žmogiškuosius išteklius gynybai 20 x 15 km kvadrate. Bet kairiajame krante tai neveikia“, – rašo Kovalenko.

„Atrodytų, 7-osios motorizuotųjų šaulių divizijos daliniai buvo dislokuoti, 44-oji taip pat jau yra, 70-osios motorizuotųjų šaulių divizijos 26-oji motorizuotųjų šaulių brigada nesėdi be darbo, 177-oji dengia Oleškų flangus, taip pat yra tvirta 144-oji motorizuotųjų šaulių brigada Korsunkos rajone. Be to, „Štorm-Z“ grupė bus pradėta masiškai varyti į „pilkąją zoną“. Bet efekto nėra.

„Pilkoji zona“ atkakliai sugeria Krynkus, prasiskverbia į Korsunkos ir Kazokų stovyklų gyvenvietes, daugelyje vietovių praryja jas jungiantį kelią, itin apsunkina mobilių Rusijos armijos grupių pažangą ir pradeda įsisavinti mišką. O miško plotas yra net daug svarbesnis objektas nei apgyvendinta vietovė, leidžianti „pilkajai zonai“ pradėti efektyviau absorbuoti greitkelį T2206.

 

Ir jie negali tiesiog stumti biomasės kairiajame krante. Iš tiesų šioje konkrečioje zonoje turi veikti du elementai – mobiliosios perėmimo grupės ir artilerija. Tačiau rusams labai trūksta mobilumo, o kelias tarp pagrindinės „pilkosios zonos“ sienos nustojo būti saugus ir visiškai sumažėjo iki minimumo.

Šio sektoriaus artilerija neturi ugnies jėgos ir amunicijos paramos. Apskritai „Dniepro“ grupės karių padėtis nėra pati geriausia tiek dėl artilerijos kiekio, tiek dėl pačios vietos problemos – kairysis krantas yra žemesnis už dešinįjį, kuris turi pranašumą aukštyje.

Rusai bando išspręsti abi problemas iš karto, bet vis labiau antrą, nei pirmąją, masiškai naudodami KAB bombas ir tai yra pagrindinė, rimta problema spartesnei „pilkosios zonos“ plėtrai, bet net ji negali sulėtinti proceso.

 

Rusijos armija jau labai siauroje juostoje, maždaug 5 km gylyje ir ne ilgesnėje kaip 40 km, sutelkė didžiąją dalį „Dniepro“ pagrindinių pajėgų, sustiprintų keletu pagrindinių pajėgų „Vostok“, kurios dabar yra pagrindinės Zaporižios pajėgos, padalinių. Vėlgi. Siaura juostelė. Gylis 5 km. Ilgis 40 km. Didžioji grupės dalis yra visame placdarme, tūkstančių kvadratinių kilometrų plote.

Ir taip, beje, prisiminkite, kad Rusijos karinis dalinys „Zaporižia“ yra labai suvaržytoje situacijoje. Jis galėtų maksimaliai sustiprinti „Dniepro“ grupės pajėgas, bet...

Sekite naujienas ir... Šlovė Tautai!“, – rašo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: