Nuomonė: Popieriui liko penki metai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sz520qm 2010-08-19 13:51
Dar reiktų nepamiršti, kad project gutenberg laiko milžinišką biblioteką nemokamai prieinamos klasikos, kurią galima parsisiųsti už dyką. Tad nebūtina pirkti naujų knygų. Taip pat yra nemokami manual'ai ir vadovėliai (text books) iš fizikos, matematikos ir panašių sričių. Galiausiai, paprastiems, neturtingiems (arba šiaip eiliniams lietuviams) atsiranda nauja piratavimo rūšis - e-books. Ar gerai, ar blogai tai - kita tema, tačiau pasiūla (ir netgi paklausi, nes nemokama, pasiūla) padidėja. Na ir, žinoma, pr0n nevarginantis akių!
Dvigubas nulis 2010-08-19 16:19
Galvojau, jog reiktų pateiktį šitą pavyzdį, bet tas pats galioja ir su realiomis knygomis. Yra gausybė bibliotekų. Gali pasiimti ir naują knygą, gali ir klasikinę, gali ir mokslinę. Tad šiuo atveju manau abu knygų variantai yra lygiaverčiai.
sz520qm 2010-08-19 17:37
Nevisai. Preinamumas visvien išlieka kaip problema. Pvz., jei man reikia itin specializuotos literatūros, tarkim termobranduolinių reakcijų tyrimų istorija. Manai, aš rasčiau ką nors panašaus Panevėžyje? O Pumpėnuose? Vilniuje gal ir taip (ir tai klausimas, kiek informacijos bus ir ten prieinama), tačiau ar galiu aš sau leisti nukeliauti į Vilnių dėl tos knygos? Net jei Project Gutenberg siūlo nemokamai paskaityti Herberto Velso "Pasaulių karus", Pumpėnų bibiotekoje, esu garantuotas, to nerasiu. Klausimas, ar rasiu Panevėžyje. O jei noriu paskaityti Roberto Pirsig'o "Zen and The Art of Motorcycle Maintenance", kurio į lietuvių kalbą, kiek man žinoma, net nėra išversta? Žinoma, bibliotekos turi ir užsienietiškos literatūros skyrius, bet, nekambant apie Pumpėnus, ar Panevėžy rasiu per visas bibliotekas? O Vilniuj?... Na va aš moku angliškai, bet nerandu tos knygos niekur aplink.... Tikriausiai nereikia net sakyti, kaip šiuo atveju (ir kitais) internetas geolokalumo bėdas išsprendžia... Tad ne lygu, bet dar vienas taškas e-book'ams. Yay!
Omcikas 2010-08-19 17:54
Pats dirbu spaustuvej spausdinu knygas,jei elektronine knyga pakeis popierine tiek as tiek nemazai mano pazystamu liksim be darbo todel nuosirdziai tikiuosi, jog elektroniniai knygu skaitytuvai apsikres virusais,jog kam nors sukels traukulius,jog skaitytojus erzins elektronine reklama ar pan ir,kad sitas velnio isradimas nustos populiaret elektronine knyga tai kaip pripuciama moteris...jokio malonumo!
sz520qm 2010-08-19 18:20
Neoluddite.
arbatžolė 2010-08-20 01:15
O man tai knygos labai patinka tokios kokios yra... P.S. ir kankles prie sirdies
Smėlis 2010-08-20 09:36
iš kitos pusės žvelgiant, atsiradus televizijai buvo kalbų, kad radijas išnyks. bet vat neišnyko. gali būti, kad knygos irgi neišnyks. beje, aš mėgstu PIRKTI knygas ir jas TURĖTI. aš jaučiu moralinį pasitenkinimą rodydamas savo knygų kolekciją. kažkaip nebe tas bus jei teks sakyti "žiūrėk kiek failų savo e-book skaitytuve turiu"
kionig 2010-08-21 02:21
Aaa megsti girtis pries merginas koks tu protingas Bet uztat tavo tos knygos renka dulkes Kalbu visada buvo ir bus, aisku atejus naujesnem technologijom jos tikrai atima didziaja rinkos dali, kuri geriau rinksis skaitmenine nei oldschoola koki.
Aphex 2010-08-22 01:53
Dabar svarbiausias dalykas perkant tokio tipo irengini yra jo tarnavimo laikas
Nightbringer 2010-09-08 21:26
Straipsnis varo tik į vienus vartus, o ,,Simy", nors ir neargumentuotai, bet gražiai parašė, ką emocingesniam žmogui, reiškia knyga. Knygų niekados neišstums el.knygos. Vien dėl išvardintų emocinų dalykų. Bet tai nereiškia, kad knygų leidėjams bus lengvi laikai. Daugelui teks arba išnykti, arba prisitaikyti. ...................................Po 10 metų...................................... Įeinu į www.buyrandombook.com Iš tūkstančių duotų knygų susirandu man dominančią knygą "Zen and The Art of Motorcycle Maintenance" Ir prieš perkant, manęs paklausia: kokiu pavidalu norėtumetė gauti savo knygą. Elektroniniu už mažesne kainą, paimta iš sandelio ar specialiai pagal jūsų poreikus ir su savo pasirinktu knygos dizainu.. Aišku, susimoku atitinkamai, bet galiu papildyti savo kolekcija super-retą knyga atspauzdinta pagal mano pageidavimus(turėkim omenyje, kad ateityje atspauzdintį specialą knygą bus labai paprasta). Nežinau, kaip jūs, bet aš perku knygas, nors, bet kada galiu gauti jąs nemokamai elektroniniu formatu. Nežinau, kaip mano požiūris pasikeis senatvėje, bet dabar aš net neskaityčiau man patinkančios knygos elektroniniu formatu, nors ir tai būtų vienintelis būdas ją perskaitytį... Beje, kitų technologijų nenaudojame, nes jos praktiškai nebeturi pranašumų prieš naujesnius jų pakaitalus. Bet ar pačios knygos jau nebeturi jokių rimtų pranašumų, prieš elektronines? Jei- taip, tai vargšą Omcika jūs varote iš darbo :? ,o jei-ne, tai tikrausiai jums knygos ir nepasens, kaip kiti į užmarštį nugramzdinti dalykai. P.s: ir kiek gi jūs knygų prarandate per metus dėl aplinkos poveikio? Kalbu ne apie paprašausia žopluma ar neapsižiurėjima (nes ir išorine laikmeną gali pamesti), o apie įvykius, kurių negalėjote išvengti.