Skamba visas pasaulis. „Pirmą kartą nuo 1946 metų...“ Skelbiama apie istorinį įvykį (Foto)  ()

Pralaimėjo Rumunijos atstovui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis rinkimų rezultatais, Hagos Tarptautiniame Teisingumo Teisme pirmą kartą istorijoje neliks sovietų ar rusų teisėjų. Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad JT „pradėjo apsivalyti nuo piktybinės Rusijos įtakos“.

Rusijos Federacijos atstovas Kirilas Georgianas pralaimėjo Rumunijos atstovui, buvusiam užsienio reikalų ministrui Bogdanui Aurescu. Į Hagos teismą jie buvo pasiūlyti iš Rytų Europos.

 

„Pirmą kartą JT istorijoje jos valstybės narės atmetė Rusijai teisę vykdyti teisingumą jų vardu Tarptautiniame Teisingumo Teisme. Pasaulis mato, kas griauna tarptautinę teisę, o ne ją gina“, - sakė Zelenskis.

 

Jis pasveikino Australijos, Meksikos, Pietų Afrikos, Rumunijos ir JAV atstovus su pergale Tarptautinio teisingumo teismo rinkimuose tiek Saugumo Taryboje, tiek Generalinėje Asamblėjoje.

Nuolatinis Ukrainos atstovas Jungtinėse Tautose Serhijus Kislica tai pavadino istoriniu įvykiu: „Pirmą kartą nuo 1946 metų Maskvai buvo nurodyta trauktis iš Tarptautinio Teisingumo Teismo. O dar kaip! Saugumo Taryboje Rusijos Federacija negavo net 5-6 balsų per visus 5 turus. Rezultatas GA ne mažiau įspūdingas – antras nuo galo“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(2)
(150)

Komentarai ()

Susijusios žymos: