Važiuoja bėgiais. Unikali GAZ-21 „Volga“ (Video)  (1)

Jugoslavijoje GAZ-21 buvo paverstas geležinkelio mašina, galinčia judėti bėgiais. „Volga“ gavo didžiulius geležinius ratus ir sukabinimo įtaisą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprasta GAZ-21 „Volga“ saugoma Vokietijos miesto Bad Nauheimo geležinkelio muziejuje. Sovietinis automobilis buvo perdarytas į dreziną. Apie tai praneša „Carakoom“ svetainė.

Originali „Volgos“ modifikacija buvo atlikta tuometinėje Jugoslavijoje. Vietinė geležinkelių bendrovė „Jugoslovenske Železnice“ naudojo dreziną transporto infrastruktūros objektų apžiūrai.

Trečiosios serijos GAZ-21 „Volga“ (1962-1973) gavo didžiulius geležinius ratus, kuriems reikėjo sumontuoti spyruoklinę priekinę pakabą. Be to, priekyje atsirado sukabinimo įtaisas (jis leidžia „Volgai“ tapti traukinio vagonu) ir buvo pridėti specialūs domkratai, kurie leidžia pakelti automobilį ir nuvažiuoti nuo bėgių.

Po Jugoslavijos subyrėjimo 1991 m. drezina „Volga“ dirbo Šiaurės Makedonijoje – buvo registruota Skopjės geležinkelių įmonėje „Makedonski Železnici“. Pamažu automobilis tapo visiškai netinkamas naudoti ir buvo paliktas rūdyti po atviru dangumi.

 

2005 metais GAZ-21 nupirko Vokietijos muziejus, o 2008-2009 metais buvo atliktas visiškas restauravimas, po kurio drezina buvo išbandyta Vokietijoje. Nuo 2010 metų automobilis eksponuojamas muziejuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai (1)