Frontas aklavietėje. „Ukraina eina į pralaimėjimą.“ Kas vyksta  ()

Vakaruose vis dažniau pasigirsta balsų, teigiančių, kad Vakarų ginklų tiekimo vėlavimas buvo viena iš Ukrainos kontrpuolimo nesėkmės priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į aklavietę fronte, kuri neleidžia nė vienai pusei padaryti didelio proveržio, Ukrainai, kuri visais pagrindiniais ištekliais nusileidžia Rusijai, būtų naudingiau pereiti prie strateginės gynybos. Atremdami Rusijos puolimą, ukrainiečiai galėtų padaryti rusams daug daugiau žalos ir patirti mažiau nuostolių, nei vykdydami savo kontrpuolimą.

Apie tai rašo „Wall Street Journal“. Leidinys pažymi, kad Vakaruose vis dažniau pasigirsta balsų, teigiančių, kad Vakarų ginklų tiekimo vėlavimas buvo viena iš Ukrainos kontrpuolimo nesėkmės priežasčių. Tačiau dabar padėtis atsidūrė aklavietėje ir nėra ginklų, kurių perdavimas galėtų kardinaliai pakeisti karo eigą.

Bėdų puolime turi ne tik ukrainiečiai, bet ir rusai, ką rodo dabartinis mūšis dėl Avdijivkos. Turėdamas itin nereikšmingus teritorinius laimėjimus, agresorius ten patiria didžiulius nuostolius. Todėl, atsižvelgiant į didesnį Rusijos mobilizacijos resursų ir karinės gamybos pajėgumų kiekį, Ukrainai bus nenaudinga leisti ribotus išteklius savo puolimui.

„Atsižvelgiant į ribotas Ukrainos galimybes perimti iniciatyvą mūšio lauke prieš Rusijos pajėgas, kai kurie išorės stebėtojai teigia, kad saugiausias veiksmas Kyjivui yra pereiti į gynybą ir priversti Rusiją eikvoti savo kariuomenę ir įrangą, siekiant laimėjimų“, – pažymi WSJ.

 

Dmitrijus Gorenburgas, Amerikos karinio jūrų laivyno tyrimų centro ekspertas, pažymi, kad tokia strategija neabejotinai sukels nedidelius teritorinius praradimus, ir kai kas gali manyti, kad Ukraina eina į pralaimėjimą. Tačiau iš tikrųjų, kaip pastebi ekspertas, tokia strategija suteiks Ukrainai saugesnę poziciją ir galimybę atkurti savo pajėgas ir rezervus.

„Ukrainos gynimo optika gal ir nėra ideali, bet kaip karinė strategija ilgo karo metu gali būti prasminga, kad priverstų rusus išleisti savo išteklius, atkurti savo pajėgas ir vėliau grįžti į puolimą“, – sakė Gorenburgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(13)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: