Izraelis Gazoje surado sensacingą radinį. Greičiausiai čia buvo laikomi įkaitai. Išskirtinis video  ()

Nauji radiniai Gazoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IDF atstovas spaudai adm. Danielis Hagari sako, kad elitinio karinio jūrų laivyno „Shayetet 13“ komandos padalinys ir 401-oji šarvuotoji brigada užpuolė Gazos miesto Rantisi ligoninę, kurioje gydomi vaikai, ir kad joje buvo įkurdinti „Hamas“ smogikai. Jis sako ką tik grįžęs iš ligoninės, ten filmavęsis, ir kad IDF turi įrodymų, kad ten buvo laikomi įkaitai.

„Po ligonine, rūsyje, radome „Hamas“ vadovybės ir valdymo centrą, savižudžių bombų liemenes, granatas, automatus AK-47, sprogstamuosius įtaisus, RPG ir kitus ginklus, kompiuterius, pinigus ir pan.“, – sako Hagari anglų kalba.

„Mes taip pat radome ženklų, rodančių, kad „Hamas“ čia laikė įkaitus“, – sako jis ir priduria, kad „šiuo metu tai tiriame“, tačiau IDF turi žvalgybos duomenų, kad tai patikrintų.

 

„Be to, radome įrodymų, kad „Hamas“ teroristai grįžo iš žudynių [pietų Izraelyje] spalio 7 d. į šią ligoninę, be kita ko, po to, kai išskerdė izraeliečius jų namuose“, – sako jis.

„Hamas“ slepiasi ligoninėse. Šiandien mes tai atskleisime pasauliui“, – sako jis.

Hagari sako, kad IDF stengėsi, kad pastarąją savaitę būtų galima saugiai evakuoti pacientus iš Rantisi, taip pat iš kitų ligoninių šiauriniame Gazos Ruože.

„Izraelis padėjo ligoninės vadovams evakuoti Gazos Ruožo pacientus į saugesnę ligoninę“, – sako jis ir priduria, kad IDF buvo informuotas, kad „paskutiniai 18 pacientų Rantisi ligoninėje buvo saugiai evakuoti į saugesnę ligoninę.

 

„Taip yra todėl, kad mūsų karas yra prieš „Hamas“, o ne prieš žmones Gazoje“, – sako jis.

Jis sako, kad teroristai galėjo evakuoti ligoninę kartu su pacientais.

Kitomis Gazos ligoninėmis taip pat naudojasi „Hamas“ ir kiti teroristai. „Pasaulis turėtų tai žinoti“, – sako jis. Tai karo nusikaltimas, nusikaltimas žmoniškumui ir nusikaltimas tarptautinei teisei, sako Hagari.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()