Rusija traukiasi. „Įvyko netikėtas falstartas.“ Kas vyksta  ()

„Jie negali suvaldyti pilkosios zonos plėtimosi.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-15 Rusija traukiasi. „Įvyko netikėtas falstartas.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Oleksandras Kovalenko paaiškino, kas slypi už Rusijos žiniasklaidos pareiškimų apie įsibrovėlių traukimąsi iš kairiojo Chersono srities kranto.

Kaip savo „Telegram“ kanale pažymėjo Kovalenko, propagandistai iš „Dnepr“ grupės vadovybės spaudos tarnybos gavo pranešimą dėl kažkokio sprendimo dėl karių pergrupavimo į „naudingesnes pozicijas į rytus nuo Dniepro“ priėmimo. Informaciją iš karto išplatino pirmaujanti Rusijos propagandinė žiniasklaida, tačiau po kurio laiko buvo gautas paneigimas, informaciją Rusijos gynybos ministerija pavadino provokacija.

„Susidaro įspūdis, kad lyderiaujanti Rusijos propagandinė žiniasklaida, kuri nieko neskelbia be pagrindinės institucijos pritarimo, paskelbė melagieną arba... situacija kairiajame Dniepro krante, Chersono srityje, tarp rusų yra tikrai apgailėtina. Jie negali suvaldyti pilkosios zonos plėtimosi. Kita vertus, ROV komanda nerodo jokių karių pasitraukimo ženklų“, – pažymėjo ekspertas.

Pavyzdžiui, Korsunkos kaimo vietovėje, kur dislokuoti „Štorm-Z“ padaliniai, pasirodė jūrų pėstininkų daliniai. O pagrindinės 70-osios motorizuotųjų šaulių divizijos ir 7-osios oro desanto divizijos pajėgos kol kas lieka nepanaudotos, jos laikomos rezerve.

 

Kartu ekspertas prisiminė, kad rusai savo pagrindines pajėgas sutelkė labai siauro gylio, apie 40 km ilgio, teritorijoje. Vietoje nebeveikia pirmosios linijos logistika - kelias, vedantis iš Oleškų, per Pisčanivką į Kozači Laheri, Krynkus, Korsunką ir iki pat Nova Kachovkos.

Tai reiškia, kad okupantai nebegali naudoti šios logistikos efektyviai kovoti su pilkosios zonos plėtra. Pagrindinės Rusijos Federacijos pajėgos dar neprisijungė, galbūt, tai yra dėl pasitikėjimo savimi stokos. Jei jos būtų įvestos šiame etape, tada, kai jas naudojant ribotoje teritorijoje, padėtis gali tapti nekontroliuojama kitose srityse.

 

„Tai apie ką aš čia kalbu... O, taip, pranešimas iš „Dnepr“ vadovybės. Nemanau, kad tai buvo „klaida“, hakerių ataka ir pan. Atrodo, kad „Dnepr“ vadovybė jau turi tokią žinią žiniasklaidai, kad paaiškintų savo „geros valios žingsnio“ priežastis, tačiau kažkas spaudos centre davė klaidingą falstartą. Kita vertus, labai reikšminga yra tai, kad jie puikiai suvokia savo poziciją kairiajame krante“, – pažymėjo Kovalenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(2)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: