"Apple" galės susekti "nulaužtus" "iPhone" ir juos blokuoti  (8)

Internete pasirodė žinia, jog telefonai "iPhone" patys siųs informaciją apie nelicenzijuotas programas ir autorinių teisių pažeidėją. Remiantis "Apple" informacija, jau dabar apie pusę šių aparatų Rusijoje yra "nulaužti". Rinkos ekspertai tikisi, kad artimiausioje ateityje masinio "iPhone" atjungimo nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau pažeistiems aparatams nebus taikomos garantijos,  nutraukiamas techninis palaikymas. Registruota technologija įgalina "iPhone" ar naujos kartos "iPad" atpažinti savo savininko išvaizdą, balsą ar net širdies plakimą. Įvedus šiuos duomenis, aparatas įsibrovimo atveju iš karto gali siųsti signalą, kad juo naudojasi neautorizuotas asmuo. "Apple" inžinieriams gali būti bus pranešta ir apie konkrečius veiksmus, tokius kaip ryšio operatoriaus ar  SIM kortelės keitimas.

Programa numato galimybę SMS žinute ar elektroniniu paštu pranešti savininkui apie nesankcionuotą naudojimąsi aparatu. "Apple" galės apriboti funkcijas arba užblokuoti aparatą. Pranešama, kad prietaisas galės pranešti kompanijai ir duomenis apie nusikaltėlį: atsiųsti priekine fotokamera darytą jo foto, rodyti jo buvimo vietą.Ekspertai tikisi, kad šios „žiaurios" priemonės nebus taikomos visuotinai. Teigiama, jog tTokie veiksmai nenaudingi kompanijai ir gali būti nuostolingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)