Monstrinis radinys Gazoje. Pateko aparatas. Skelbiamas karštas video iš vidaus  (2)

Izraelio gynybos pajėgos ir saugumo agentūra „Shin Bet“ paviešino naują filmuotą medžiagą, kurioje matyti dalis „Hamas“ tunelių tinklo po Gazos miesto Šifos ligonine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Video publikuojami iš dviejų atskirų įrenginių, kurie buvo nuleisti į tunelio įėjimą, kurį ketvirtadienį aptiko IDF Šifos ligoninės komplekse.

Tunelio šachta buvo pastatyta ligoninės teritorijoje, kur IDF kariai taip pat rado „Hamas“ pikapą su ginklais, panašius į tuos, kuriuos teroristinė grupė naudojo per spalio 7 dienos išpuolius.

Naujuose vaizdo įrašuose matyti, kad tunelio šachta turi maždaug trijų metrų vingiuotus laiptus, besitęsiančius žemyn dar septynis metrus, kol pasiekia dalį tunelio tinklo. Tunelis tęsiasi penkis metrus, po to pasuka į dešinę ir tęsiasi dar 50 metrų.

Tunelio gale filmuota medžiaga atskleidžia sprogimams atsparias duris, kuriose, anot IDF, yra skylė, pro kurią gali šaudyti „Hamas“.

 

„Tokio tipo duris naudoja teroristinė organizacija „Hamas“, kad blokuotų mūsų pajėgų galimybę patekti į organizacijos būstinę ir požeminį kompleksą“, – teigia IDF.

„Išvados neabejotinai įrodo, kad ligoninės komplekso pastatai naudojami kaip infrastruktūra teroristinei „Hamas“ veiklai. Tai dar vienas įrodymas, kaip ciniškai teroristinė organizacija „Hamas“ naudoja Gazos Ruožo gyventojus kaip skydą“, – priduria IDF.

IDF ir „Shin Bet“ teigia, kad jie ir toliau dirba Šifoje, kad atskleistų „Hamas“ tunelių tinklą šioje srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai (2)