Rusiška gudrybė. Kodėl MiG-31 pakilimas sukelia tiek panikos (Video)  ()

Korespondentė kalbėjosi su dangų ginančiais kariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynybos kariai saugo savo dangų nuo priešo dronų ir raketų. Jie kalbėjo apie savo tarnybą ir priešiškų taikinių sunaikinimą.

Apie tai TSN korespondentės Julijos Kirijenkos pasakojimas.

Vos tik virš miesto ir aplinkinių vietovių pradeda sklisti oro antskrydžio signalas, oro gynybos pajėgos ruošiasi apsaugoti ukrainiečius nuo priešo.

Viename iš automobilių yra du žmonės – vairuotojas ir šaulys. Jie dislokuoja savo „Stinger“. Tai populiariausia pasaulyje nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema. Ji taip pat vadinama „amerikietišku įgėlimu“. Sistema egzistuoja 30 pasaulio šalių. O gretimoje miško juostoje darbui ruošiasi kita mobili oro gynybos grupė su britų ginkluote „Martlet“ MANPADS.

Pirmą kartą Ukrainos kariuomenė „Martlet“ panaudojo praėjusių metų pavasarį ir fronte numušė rusų „Orlan“. Tada suprasta, kad ginklas taip pat veiksmingas prieš „šahedus“. Žurnalistams jis buvo parodytas pirmą kartą.

 

„Tai atrodo kaip amerikietiška „Javelin“, bet šaudo valdoma raketa, kaip mūsų Ukrainos „Stugna“. Tai „šahedų“ medžiotojų ginklas. Iš jo galite šaudyti net iš judančio automobilio“, - sako korespondentė.

Raketą valdo pats operatorius, naudodamas vairasvirtę. Nesvarbu, ar iššaunate stovėdami lauke, ant namo stogo ar net iš visureigio. „Martlet“ sunaikino apie tuziną rusų „šahedų“.

 

Ar oro gynybos komandos dirba, kai MiG-31 kyla?

Oro gynybos grupės išvyksta net jei MiG-31 pakyla. Tai reiškia, kad vaikinų pareigos gali trukti kelias valandas iš eilės. Net nepaisant to, kad mūsų darbo zonoje kovotojams nėra nė vieno taikinio.

„MiG yra vienas dalykas. Gali būti didžiulis smūgis, ne tik iš MiG pusės. Tai gali būti nukreipiamasis manevras. Nes žinote, kad jūroje yra daug karinių laivų, galinčių paleisti raketas“, - sako zenitinių raketų Belotserkovskio pulko karininkas Vitalijus Georgijevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: