ES finansuoja Rusiją. Skelbiama šokiruojanti realybė. Kas vyksta  ()

„Rusija neatsisako planų užgrobti visą Ukrainą. Ji taip pat planuoja užgrobti Moldovą, Baltijos šalis ir Lenkiją.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chikmetas Džavadovas, visos Ukrainos visuomeninės organizacijos „Ukrainos azerbaidžaniečių jungtinė diaspora“ pirmininkas, skelbia šokiruojančius faktus.

Lapkričio 21 d. Ukrainoje buvo minima Orumo ir laisvės diena, ji buvo įkurta 2014 metais dviejų revoliucijų – Oranžinės (2004 m.) ir Orumo revoliucijos (2013–2014 m.) – pradžios proga.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lapkričio 21-osios sveikinime sakė, kad „prieš 10 metų ukrainiečiai pradėjo naują kovos puslapį – įvykdė savo pirmąjį kontrpuolimą prieš neteisėtumą, prieš bandymą atimti iš jų europinę ateitį“.

Ir tai tiesa. Ukraina vis dar eina demokratijos keliu, gina ją, kaip ir savo europietišką pasirinkimą, krauju, ašaromis ir aukomis.

Tada ir dabar išgirdome daug palaikymo žodžių iš JAV ir ES. Esame jiems visiems dėkingi už viską, ką jie pasakė ir padarė mūsų šaliai. Sakau tai kaip žmogus, kuris asmeniškai dalyvavo Orumo revoliucijoje. Taip, tai yra kažkas, kuo aš visada didžiuosiuosi. Tomis bemiegėmis ir šaltomis naktimis mus šildė tikėjimas pasirinkto kelio teisingumu.

Tačiau, kad kelias pasiektų tikslą, mums neužtenka savo jėgų, didvyriškumo ir drąsos. Turime matyti aiškius signalus iš tų, kurie palaiko ir remia Ukrainą, kad ES ir NATO durys mūsų šaliai bus atviros. Ir tai turėtų būti ne tik bendros frazės, o aiškiai nustatyti terminai, kai išsipildys viskas, už ką ukrainiečiai kovojo ir žuvo per Oranžinę revoliuciją ir Orumo revoliuciją.

 

Visi matome, kad Rusija neatsisako planų užgrobti visą Ukrainą. Ji taip pat planuoja užgrobti Moldovą, Baltijos šalis ir Lenkiją. Negalima nuvertinti kruvinų Rusijos vadovybės ambicijų. Bet tam galima užkirsti kelią. Ir tokia kliūtis turėtų būti ne tik karinė, politinė ir finansinė parama Ukrainai, bet ir pagreitintas mūsų šalies priėmimas į NATO ir ES.

Kol kas, deja, dėl NATO ir ES klausimo nematome tvirtumo ar vienybės. Bet matome šokiruojančią realybę. Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusija iš naftos, gamtinių dujų ir anglies eksporto uždirbo apie 550 milijardų eurų. Be to, paaiškėjo, kad didžiausia pirkėja per visą laikotarpį nuo 2022 metų vasario 24 dienos iki 2023 metų lapkričio mėnesio 13 d. buvo Europos Sąjunga!

 

Bendrai ES šalys sumokėjo Rusijai 180 mlrd. eurų už visą per tą laiką įsigytą iškastinį kurą. Iš jų daugiau nei 102 milijardai eurų sudaro žalia nafta, 74 milijardai eurų – gamtinės dujos, o likusi dalis – anglis.

Pasirodo, kad ir ką sakytume, gaunasi taip, kad ES, įvedusi sankcijas Rusijai, pati ją finansuoja. Ir tai šokiruoja. Visada, bet ypač Orumo ir laisvės dieną, už kurią ir toliau miršta ukrainiečiai. Miršta nuo kulkų ir sviedinių tų, kurie niekada neturėjo nei orumo, nei laisvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(5)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: