„Jei Ukraina tai padarys greitai, ji laimės karą.“ Jungiasi visos pajėgos. Kas nutiko  ()

Karas sunkus. O nuotaikos Kyjive atspindi tikrovę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar Kyjivo ekonomikos mokykloje vyko kasmetinis lėšų rinkimas. Dalyvavo daug įtakingų žmonių: 7 ministrai, daugelis iš Ukrainos „Forbes“ sąrašo. Apie tai, ką jie pasakė, X tinkle rašo Timofijus Mylovanovas, Kyjivo ekonomikos mokyklos prezidentas, V. Zelenskio administracijos patarėjas.

Pirma, atsirado suvokimas, kad karas greitai nesibaigs. Jis tęsis šią žiemą, galbūt dar metus. Pradinis adrenalinas baigėsi. Dabar esame maratono režime.

Antra, dabar suprantame, kad Vakarų paramą lemia vidaus politika. Ir ateityje jos gali būti daug mažiau. Taigi, ukrainiečiai dėkingi už bet kokią paramą, bet turi pasikliauti savimi.

Trečia, turime apsaugoti savo žmones – tiek civilius, tiek kariškius. Rusijai nerūpi, kad ji siunčia dešimtis tūkstančių mirti, bet Ukrainai savo žmonės svarbūs.

Šie du veiksniai reikalauja skirtingos strategijos, kuri yra asimetrinė ir naudoja aukštųjų technologijų naujoves ginklų srityje.

Taigi šio karo ateitis labai priklauso nuo Ukrainos gebėjimo apsaugoti savo žmones, išlaikyti ekonomiką ir plėtoti technologinius gynybos pajėgumus, kurie sutrumpina ciklą nuo pokyčių fronte iki naujų technologinių sprendimų pateikimo serijinei gamybai.

 

Todėl visas verslas ir valdžia užsiima technologinių gynybos įmonių, taikomųjų programų ir jas palaikančios ekosistemos kūrimu. Kare yra tiek daug biurokratijos, status quo mąstysenos, išteklių trūkumo, nerimo ir netikrumo.

Tačiau žmonės sunkiai dirba. Jei Ukraina išmoks paleisti savo naujoves į serijinę gamybą ir tai padarys greitai, ji laimės karą. Jei ne, ukrainiečiai tęs kovą, bet karo kaina bus daug didesnė žmonių gyvybių atžvilgiu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(5)
(101)

Komentarai ()

Susijusios žymos: