„Intel“ kuria mintimis valdomą kompiuterį  (6)

Bendrovė „Intel“ kuria kompiuterį, galintį „skaityti“ žmogaus mintis. Kol kas sistema yra pradinėje stadijoje, tačiau kūrėjai tikisi, kad ateityje jos pagalba bus galima valdyti kompiuterį vien minties galia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei technologijos kūrimas sėkmingai pasibaigs, žmonės galės vykdyti paiešką internete arba rašyti laišką vien tik pagalvoję apie tai. Technologija remiasi žodžių atpažinimu, kai žmogus apie ką nors mąsto. Šiuo metu sistema yra testuojama, rašo „The Daily Telegraph“.

Tačiau kol kas dar negalima teigti, kad kompiuteris išties gali visiškai suprati tai, apie ką galvoja žmogus, ir įvykdyti jo mintimi pasiųstą nurodymą. Kompiuteris tik lygina protinę veiklą su šablonu, ieškodamas panašių savo duomenų bazėje. Beje, žmogus turi mąstyti tam tikru būdu, o būtent, mintyse tarti žodžius.

„Intel“ jau sukūrė veikiantį prototipą, atskiriantį apie 20 tūkstančių žodžių. Tiesa, kol kas sunku pasakyti kada bus paruoštas finalinis sistemos variantas.

Nors tokios technologijos vis dar kiek stebinančios, bet pati idėja toli gražu nėra originali - prie tokių tyrimų dirba eilė kompanijų, apie kurių pasiekimus mes jau esame ne kartą rašę. Žiūrėsime, kas laimės šiose technologijų lenktynėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)