"Gmail" startavo laiškų reitingavimo pagal prioritetą sistema (Video)  (0)

Šiandien "Google" pristatė naują "Gmail" funkciją, kuri turi potencialą padidinti darbo su elektroniniu paštu produktyvumą. Naujovė pavadinta "Priority Inbox" ir tai iš esmės yra specialus laiškų filtras, atrenkantis tuos laiškus, kurie vartotojui yra svarbesni, ir išskiria iš likusio laiškų srauto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prioritetą turintys laiškai taip pat gali būti vaizduojami atskirame lange, taip atkreipiant elektroninio pašto savininko dėmesį į tai, kas aktualu. Visiškai logiška manyti, jog kitos kompanijos taip pat dirba, siekdamos patobulinti tradicinėmis tapusias elektronines komunikacijas, tačiau "Google" priimami šios srities sprendimai ir įdiegtos inovacijos pastaruoju metu yra bene drąsiausi.

Naudojantis naująja funkcija, vartotojai jiems svarbų pranešimą iš pradžių gali pažymėti žvaigždute arba priskirti jiems specialias žymes "svarbesnis" (“more important”) arba "mažiau svarbus" (“less important”). "Gmail" pagal tokias žymes kaups informaciją apie tai, kokie pranešimai yra svarbūs konkretiems vartotojams. Teigiama, jog iš pradžių sistemos veikimo tikslumas nebus didelis, tačiau, bėgant laikui, ji sukaups vis daugiau "patirties" apie vartotojo įpročius ir galės tiksliau atpažinti aukščiausio prioriteto informaciją - pavyzdžiui, darbovietės vadovo, žmonos arba vaikų laiškus. Tuo tarpu rečiau skaitomi laiškai bus traktuojami kaip mažiau svarbūs.

"Google" teigimu, jos inžinieriai atliko naujosios funkcijos testavimą, ir nustatė, jog ją naudojant, elektroniniams laiškams skaityti reikalingas laikas sumažėja 6%. Atsižvelgiant į tai, kad su klientų aptarnavimu ir kitomis informacinėmis paslaugomis dirbantys specialistai šiuo metu elektroniniam paštui sugaišta vidutiniškai 13 valandų per savaitę, naujosios funkcijos dėka kasmet būtų sutaupoma ištisa savaitė laiko.

Naujoji funkcija, kaip ir visi "Gmail" patobulinimai, yra nemokama ir automatiškai įdiegiama visose šios paslaugos pašto dėžutėse. Daugiau apie paslaugą žiūrėkite tolesniame video.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)