„Jokios pergalės, jokio pralaimėjimo.“ „Newsweek“ skelbia JAV strategiją Ukrainoje  (1)

Baltieji Rūmai turi savų planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis garsiau kalbama, kad JAV valdžia Ukrainos klausimu apsistojo ties strategija, kurią galima apibūdinti fraze: „Nei pergalės, nei pralaimėjimo“. Kyjivui neleidžiama perduoti ginklų, kurie padėtų išlaisvinti visas savo teritorijas iš Rusijos okupacijos.

Tai teigiama „Newsweek“ straipsnyje.

Ekspertai mano, kad Baltieji rūmai sulaiko Ukrainą nuo pergalės, nes baiminasi diktatoriaus Vladimiro Putino nuvertimo ir galimo chaoso branduolinių ginklų turinčioje Rusijos Federacijoje. Atgrasymo metodas akivaizdus – ukrainiečiai aprūpinami ginklais, kurių pakanka frontui išlaikyti ir apsiginti, bet ne tiek, kad galėtų pulti ir pasukti fronto eigą.

Būtent dėl to, kad praėjusį rudenį ir žiemą vėlavo Vakarų ginklų tiekimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, Rusijos kariuomenė galėjo sukurti stiprią gynybą okupuotose Ukrainos teritorijose. Dėl to didelis Ukrainos puolimas pietuose nebuvo toks sėkmingas, kaip tikėtasi.

Kyjivui teko kovoti ilgą ir varginančią diplomatinę kovą, kad iš Vakarų sąjungininkų gautų rimtų ginklų, kurie galėtų pagerinti padėtį fronte. Taip buvo su ATACMS raketomis, kurios buvo pristatytos, bet ribota apimtimi, su F-16 lėktuvais, kurie buvo pažadėti, bet dar neatvyko. O „Taurus“ Berlynas vis dar atsisako duoti. Ir taip yra nepaisant to, kad Kyjivas labai aiškiai pasisako už susitarimų dėl Vakarų ginklų naudojimo kare laikymąsi, visų pirma nenaudojant jų Rusijos teritorijoje.

 

„Ukrainiečiai negauna ginklų, kuriuos mes jiems pažadėjome, ir jie negauna ginklų, kurių jiems reikia“, - sakė Stephenas Moore'as, buvęs buvusio JAV respublikonų partijos lyderio pavaduotojo štabo vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(5)
(19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: