Indija nori „pažaboti“ „Google“ ir „Skype“  (0)

Indijos vyriausybės siekis gauti prieigą prie šioje šalyje veikiančių telekomunikacijų bendrovių tinklų gali sukelti rimtų problemų klientų privatumu besirūpinančioms IT ir telekomunikacijų bendrovėms, pranešė BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos vidaus reikalų ministerija oficialiai patvirtino BBC, kad „bet kokios bendrovės telekomunikacijų tinklai turi būti pasiekiami“, teigiama pranešime. Tai reiškia, kad Indijos vyriausybė reikalaus iš telekomunikacijų operatorių prireikus valstybės pareigūnams suteikti nevaržomą prieigą prie jų tinklais perduodamų duomenų.

„Tai gali būti „Google“ ar „Skype“, tačiau bet kokia Indijoje veikianti bendrovė privalės pateikti reikiamus duomenis“, - pareiškė Indijos vidaus reikalų ministerijos atstovas.

Pranešama, kad „Blackberry“ telefonų gamintoja bendrovė RIM, šifruojanti savo klientų elektroninį paštą, dėl to jau veda aukšto lygio derybas su Indijos valdžios atstovais. Indijos pareigūnai siekia, kad RIM suteiktų prieigą prie šifruojamų duomenų šios šalies saugumo tarnyboms.

Pasak BBC, Indijos vyriausybė iš visko sprendžiant nedarys išimties ir virtualių privačių tinklų (VPN) operatoriams. Nemažai įmonių per savo VPN tinklus suteikia galimybę saugiai prisijungti prie vidinio tinklo namuose ar komandiruotėse dirbantiems darbuotojams.

Kai kurių apžvalgininkų manymu, tokie rimti privatumo apribojimai, kuriuos siekia įvesti Indijos vyriausybė, gali būti susiję su nacionaliniu saugumu ir stiprėjančia antiteroristine veikla. Šiaip ar taip, su šia problema susidurs ne tik savo „Gmail“ el. pašto paslaugos duomenis šifruojanti „Google“ ir uždarą protokolą naudojanti „Skype“, bet ir daugelis bendrovių, siekiančių apsaugoti klientų komunikacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)