3D televizoriai be stereo akinių pasirodys iki šių metų pabaigos  (8)

Korporacija „Toshiba“ paskelbė apie ketinimą pirmą kartą į rinką išleisti trimačius televizorius, kuriems nereiks stereo akinių, iki 2010 metų pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šių metų pabaigos „Toshiba“ ketina pristatyti trys tokių televizorių modelius, kurių kaina sieks „kelis tūkstančius dolerių“. Skelbiama, kad stereo akinių funkcija yra pačiame televizijos ekrane, dėl to specialūs akiniai tampa nereikalingi. O savo pirmaisiais 3D televizoriais „Toshiba“ pradėjo prekiauti šiais metais.

Netolimoje ateityje ekspertai prognozuoja didžiulį susidomėjimą 3D technologija. Tačiau gamintojų šiandienos pardavimai netenkina. Pagrindine mažos paklausos priežastimi laikoma būtinybė užsidėti specialius akinius, kurie žiūrėjimą daro ne tokiu komfortabiliu. Apie tai byloja ir tyrimo rezultatai.

Birželio viduryje interneto svetainės Kakaku.com atliktos apklausos duomenimis, 70% japonų nepirks 3D televizorių dėl būtinybės užsidėti stereo akinius. Nepakankamas trimačių filmų ir laidų kiekis jaudina tik 40% respondentų. 31,2% apklaustųjų ketina įsigyti 3D televizorius.

Pagal „DisplaySearch“ prognozes, nuo 2010 iki 2014 metų pasauliniai trimačių televizorių pardavimai padidės 12,6 karto – nuo 3,4 milijono vienetų šiais metais iki 42,9 milijono 2014 metais. 2010 metais 3D televizoriai sudarys 5% visų parduotų plokščiaekranių televizorių, o 2014 metais – 37%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: