„Virgin Atlantic“ ką tik sukūrė istoriją. Pirmasis pasaulyje toks lėktuvas įveikė Atlantą (Video)  (1)

Rašoma aviacijos istorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Virgin Atlantic“ keleivinis reaktyvinis lėktuvas, varomas 100 % tvariais aviaciniais degalais, antradienį (lapkričio 28 d.) baigė kelionę iš Londono į Niujorką, pademonstruodamas mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančio transporto galimybę.

Antradienio skrydžiu skrido tik „Virgin“ milijardierius įkūrėjas Richardas Bransonas ir keli kiti asmenys, o į Londoną planuojama grįžti naudojant įprastą reaktyvinį kurą.

Skrydyje naudoti degalai, pagaminti iš riebalų ir kukurūzų auginimo atliekų. Jie taršą sumažina iki 70 procentų.

„Niekas negalvojo, kad tvariais degalais varomi tolimieji skrydžiai kada nors bus įmanomi. Šiandien tikimės įrodyti skeptikams, kad jie klydo. Tai padarę, pažvelgsime į degalų industriją ir pasakysime – jei tik tieksite, mes jau įrodėme, kad skristi galima“, – teigė R. Bransonas.

 
 

 

 

„Boeing 787“, varomo „Rolls-Royce“ „Trent 1000“ varikliais, tolimojo susisiekimo maršruto skrydis yra pirmasis, atliktas, naudojant 100% tvarius degalus.

„Prireiks šiek tiek laiko, kol galėsime gauti pakankamai degalų, kad visi galėtų skristi. Bet reikia nuo kažko pradėti“, – sakė Bransonas Londone prieš lėktuvui pakylant.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai (1)