Ukrainoje atšaukiama puolimo pabaiga (Video)  ()

Dar per anksti dėti tašką Ukrainos atsakomajam puolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IDF atsargos karininkas ir karo istorikas Grigorijus Tamaras interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ pateikė du argumentus, patvirtinančius, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vis dar tęsiasi, nepaisant kai kurių politikų ir ekspertų pareiškimų.

Pirma, remiantis įrangos, kurią Ukrainos kariuomenė naudojo kaip aktyvios vasaros-rudens puolimo fazės, analize, galime daryti išvadą, kad ne visa ši įranga buvo išnaudota. Lieka tam tikras rezervas, o jei rezerve yra technikos, tai yra ir padaliniai. Tačiau šių padalinių buvimas, jų skaitinė sudėtis ir vieta yra Ukrainos valstybinė paslaptis.

„Tam tikro kiekio atsargų buvimas man yra akivaizdus. Klausimas, kiek tų atsargų yra ir kaip ketinate juos panaudoti“, - pabrėžė karo ekspertas.

Antra, neturime pamiršti, kad kairiajame Dniepro krante, Chersono srityje, Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra labai aktyvios. Informacija žiniasklaidoje šiuo klausimu yra gana miglota, todėl galima daryti išvadą apie įtemptus ir dinamiškai besivystančius įvykius šiame fronto sektoriuje.

 

Esu atsargus ir nedarau skubotų išvadų apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų mastą ir sėkmę kairiajame Dniepro krante. Tie jūsų karininkai, su kuriais palaikau asmeninius ryšius, atsisako komentuoti bet ką, kas vyksta Chersono kryptimi. Iš to galiu daryti išvadą, kad ten vyksta labai svarbūs įvykiai, apie kuriuos kol kas atviruose šaltiniuose geriau nekalbėti“, - pažymėjo Tamaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: