Kremlius sukrėstas. FSB susimovė juodai. „Neigti tunelio svarbą tiesiog neįmanoma...“ (Video)  ()

SBU pavyko įvykdyti itin sudėtingą, bet svarbią operaciją Rusijos gilumoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-01 Kremlius sukrėstas. FSB susimovė juodai. „Neigti tunelio svarbą tiesiog neįmanoma...“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo susprogdinta vienintelė rimta geležinkelio jungtis tarp Rusijos Federacijos ir Kinijos.

Puikios specialiosios operacijos detalės  pasakojamos TSN išskirtiniame reportaže.

Lapkričio 30-osios naktį Rusijos Buriatijoje, ant geležinkelio pasigirdo stiprus sprogimas. Severomuisko tunelyje, bene vieninteliame geležinkelio maršrute iš Rusijos Federacijos į Kiniją, buvo susprogdintas traukinys. Pirminiais pačių rusų pateiktais duomenimis, apgadinti 3 vagonai – vienas iš jų apdegė iki pat ratų.

50 vagonų krovininis traukinys pradėjo įvažiuoti į tunelį netoli Okušikano stoties Buriatijoje, kai mašinistas išgirdo trenksmą. Viename iš vagonų kilo gaisras. Sąstato operatorius ir jo padėjėjas nenukentėjo. Dėl incidento buvo apgadinti trys vagonai-cisternos – vienas iš jų visiškai sudegė“, – rašoma kanalo BAZA pranešime.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, tai yra Ukrainos saugumo tarnybos darbas. Rusai aktyviai naudojo šį tunelį prekybai su Kinija, įskaitant ginklų ir jų dalių pirkimą. Tuo tarpu FSB bando nuslėpti avarijos pasekmes. O SBU gali pasigirti sėkmingo sabotažo detalėmis:

„Prekiniam traukiniui judant susprogdinti 4 sprogstamieji užtaisai. Dabar vietoje dirba FSB, geležinkelininkai nesėkmingai bando sumažinti SBU specialiosios operacijos pasekmes“, – pažymi jie.

 

Neikti Severnomuisko tunelio svarbą tiesiog neįmanoma. 15 kilometrų ilgio tunelis yra dalis Baikalo-Amūro geležinkelio, kuris sutrumpintai vadinamas BAM. Jis savo ruožtu yra vienas iš „geležinkelio vartų“ į Kiniją. Būtent tai pastaraisiais metais paskatino iš jos Rusijos importą.

Nors ši geležinkelio linija nėra vienintelė, bet atsarginiai bėgiai, kaip pripažįsta patys rusai, dabartinio eismo intensyvumo neatlaikys. Sprogimas taip pat paralyžiuoja karinius tiekimus, sakė žurnalistas Andrejus Caplienka, remdamasis saugumo pareigūnais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(2)
(140)

Komentarai ()