„Negalima nukrypti nuo tako, net jei labai norisi.“ Pulkininkas skelbia apie netikėtą problemą (Video)  ()

Tapo žinoma, kodėl okupantų nuostoliai smarkiai išaugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų institutas (ISW) praneša, kad rusai pastarosiomis dienomis patyrė daug nuostolių. Be to, priešas skundžiasi savo minų laukais ir žemėlapių trūkumu.

Karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas paaiškino, kodėl rusai skundžiasi.

Pasak karybos eksperto, Rusijos vadovybė neteikia minų laukų žemėlapių, nes jų neturi. Tai yra problema.

„Minavimo metu kiekvienas padalinys neturi žemėlapio, bet turi takelį. Štai kodėl jiems reikia maršruto, o ne minų lauko žemėlapio. Tuo pačiu metu jie negali palikti kelio, net jei labai nori.

Kai kovinis vienetas praeina ir ateina kitas, niekas neperduoda jokio minų laukų žemėlapio. Jo tiesiog nėra. O takų žemėlapio perteikti neįmanoma. Galite tik vadovautis šiuo keliu, parodydami, kaip eiti, į ką sutelkti dėmesį, kur galite stovėti, o kur ne. To nevyksta“, – sakė Romanas Svitanas.

 

„Rusai iš baimės užminuoja viską – ant minos yra mina, o viršus dar uždengtas minomis. Atitinkamai, kitas skyrius susiduria su tokia įdomia problema. Jie suvedami į vietą, paliekami ir sakoma: „Niekur negali eiti, aplink yra minos. Minų laukų žemėlapio nėra. Sėdėk savo pozicijoje. Štai ir viskas“, – pridūrė karo ekspertas.

Romanas Svitanas pažymėjo, kad su jėgomis, kurias turi rusai, jų bandymas apsupti Avdijivką yra pasmerktas nesėkmei. Norint apsupti Avdijivkos garnizoną, aprėpties plotis turėtų būti 2 kartus didesnis nei pačios įtvirtintos teritorijos plotis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: