Lietuvos „antipiratai“ kinkosi interneto tiekėjus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarijonasM 2010-09-02 10:34
Viskas yra įmanoma ir gan nesunkiai, tik interneto tiekėjai nenori prarasti klientų. Kažkaip su pedofilija tai nesunkiai susitvarko, o su tais pačiais nelegaliais filmais, muzika ir programom kažkaip jau nebe.
uodas 2010-09-02 10:36
ateitije, manau vartotojas ringdamasis interneto vartotojus, gales uzduoti papildoma klausima, apie bendradarbiavima su visokiom uzsimaniusiom filtruoti mano pariunciama turini kontoromis. as neutralus del piratavimo, gal net pries piratavima labiau, bet cia tikrai butu nesiskaitymas su mano laisvemis. manau atejo laikas ir inerneto tiekejams pakovot uz savo klientu teises. Tam LANVA pirmininkui simanaviciui jei atristu kasnors apinasri, tai tikrai visus nubauduotu, nuteistu, ishsodintu - hitlerecka kazkoks...
briedis 2010-09-02 10:47
pasidare idomu, niekada nemaciau, nors ir tuo per daug nesidomejau, ar yra sarasas dalyku kuriu negalima siustis ? suprantu tas sarasas ilgas gamintoju, atlikeju ir visokiu imoniu... bet ar jis yra ? kaip zinoti ar siunciamas dalykas yra laisvai platinamas ar ne ?
mental1ty 2010-09-02 10:52
...nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės...
Tir4elis 2010-09-02 10:56
Pasityčiojimas čia iš to "gynimo". Panašiau į kelias mafijines grupuotes kurios rūpinasi tik tais kam teikia "stogą:, o į visų kitų problemas nusispjaut. Būtu viena organizacija, kuri viskuo rūpintusi, tada būtu panašiau į rimtą, tikrą autorių teisių gynimą, o dabar jei ne mūsų klientas pirataukit, mums dzin.. Taigi nemanau, kad galima sakyt, kad Lietuvoje ginamos autorių teisės, greičiau tai dar keletas "verslininkų" klaniukų kurie stengiasi surinkt daugiau pinigų nei konkurentai ir naudot ką gavo be jokios atskaitomybės..
bullka 2010-09-02 10:56
Prikurta pilna kontorų kurios suka galvą (už mūsų pinigus) kaip pagauti, kaip nubausti. Tačiau nėra kontorų, kurios suktų galvą, kaip padaryti taip, jog žmogui net nekiltų noras piratauti. Juk visiems senai aišku, kad prevencija duoda didesnių rezultatų, nei baudimas. Kalbu apie pastovų ugdymą, kad daugeliui pirataujamų dalykų yra alternatyvos (nemokamas softas ir pan.), pateikti skaičiavimus, kiek žmogus išleistų nueidamas į/nusipirkdamas filmą, vietoje to, kad viską siųstųsi iš eilės (kalbu apie sugaištą laiką ir gaunamą rezultatą) ir t.t.
Tir4elis 2010-09-02 11:05
Labai teisingai pasakyta . Tik vienas minusas, "verslininkai" mažiau savo "klaniukams" lėšų pririnks..
Mitas 2010-09-02 11:11
O aš pasisakau prieš LANVA ir dedu pliusą piratavimui. Nors nepumpuoju kas pakliūva, filmą atsisiunčia kartą į savaitę, dvi, mėnesį, dažniau atsisiunčiu kokio nors softo, bet vis tiek šiek tiek piratauju - ir dėl to jaučiuosi pasakiškai gerai. O jei pradėtų filtruoti, tada gal reiktų tartis su pačiu IPT, kad pakonsultuotų, kaip niekam neužkliūti, gal ir pas save kažką jie padarytų, kad pridengtų vartotojus.
lauriukas 2010-09-02 11:24
Jei taip lengva butu filtruoti ir uzdaryti tokius puslapius jau seniai tai butu padaryta pasaulio valstybese. O cia, Lietuvoj, bando dvirati israst
MarijonasM 2010-09-02 11:25
Pabandyk pasitart, kad kokio pvm nemokėtum ar dar ką , gal pridengs.
geduxk 2010-09-02 11:35
na ka jie ten isfiltruos ? nebent pagal apvadinimus zodziu frazes jai web uzblokuos per proxy koki eisi prades det filmus su nesamoningais pavadinimasi ir pan ir toliau siusies
kroitus 2010-09-02 11:44
Kaip supratau, vienas pasiūlymų - blokuoti "torrent" bylas? WTF? Tik nereikia aiškint, kad viskas, kas per torrent'us, tas nelegalu. Nemažai nemokamo turinio platinama šiuo būdu. Ir tai daro patys autoriai. Tai kaip tada gaunasi? Jei koks nors Linux platinamas per torrent tam, kad būtų greičiau, jo vistiek negalima bus atsisiųst?
andrewd 2010-09-02 11:46
Yra du verslai vienam trūksta pinigų, tai jis nori kad kitas verslas prarastų pajamas, ar taip būna realybei? Taip būna. Ar verslas (ai) su tuo taikstosi, tikriausiai nelabai, kiekvieno "verslo" tikslas uždirbti pinigus, t.y. gauti kuo didesnį pelną... Tik šiuo atveju verslai yra dideli, "galingi" . Kažkas laimi kažkas pralaimi...arba lygiosios. Konkurencija... Išvada?
Ar_as? 2010-09-02 11:49
Na, to nežinojimo nereikia taip jau nuvertinti, nes: 1. Jei kalbame apie baudžiamąją atsakomybę, tai jai būtina subjektyvioji pusė: nusikaltėlio santykis su veika. Jis gali pasireikšti tyčia arba neatsargumu. Už neatsargumą baudžiama tik įstatymo (BK - baudžiamojo kodekso) imperatyviai numatytais atvejais. Kiek pamenu, straipsniai numatantys atsakomybę už piratavimą neatsargumo nenumato. Todėl gerai durnium apsimetusio eilinio pirato-vartotojo ("Instaliuodamas programą kokio "demoniodo" instrukciją apie "nulaužimą" laikiau gamintojo nurodymais.", "nežinojau ar tikrai nelegalų filmą siunčiuosi, pamatęs kad nelegalu nežiūrėjau, ištryniau" ir "niekada negirdėjau, kad torrent ne tik siunčia, bet ir uploadina") nenubausi. Vadinasi lieka civilinė atsakomybė: 2. Civilinei atsakomybei gal ir užtektų žalos ir tiesioginio ryšio. Tokiu atveju turėtų būti taikoma restitucija ir/ar žalos atlyginimas. Restitucija čia neįmanoma: atgal parsiųsto filmo jo kūrėjui "nesukiši". Vadinasi lieka žala. Na, sususimokėjimu už parsisiųstą filmą ar instaliuotą programą gal ir susitvarkytum, ir tai sunkiai: filmo nežiūrėjau, supratau , kad piratinis, tik dar nespėjau ištrinti. Aišku, su instaliuota programa ir vogtu key taip neišsisuksi - teks susimokėti programos kainą. Žala gali būti laikomos ir negautos pajamos. Todėl Lanva ir kiti labai mėgsta skaičiuoti kiek kopijų parsiųsta ir jų kainą laikyti negautomis pajamomis. Žalą reikia įrodyti, vadinasi, reikia įrodyti, kad žmonės dėl mano "uploadinimo" parsisiuntę piratavimo objektą jį būtų pirkę ar bent jau jį naudojo, nes daiktas, kurį ėmė nemokamai, nebūtinai būtų buvęs nupirktas, todėl laikyti tai nuostoliais - negautomis pajamomis - yra absurdiška. Tai tiek ekspromtu (be konkrečių nuorodų į teisės aktų straipsnius) iš teisinės pusės. Aišku, taip kalbėčiau atstovaudamas pažeidėją, galėčiau ne prasčiau ir už LANVA pastovėt manau...
taskaz 2010-09-02 11:59
kas čia per š****?? tipo gina tuos kas jiems moka?
Wolfy 2010-09-02 11:59
Nu ka zinau,nei jie ka nors filtruos,nei uzdarines.Kaip piratavome,taip ir piratausim toliau.Ir tikrai tokie,kaip LANVA,kuri gina tik savus klientus ir tuo skelbesi,kad gina autoriu teises,tai jau skamba,kaip apgavyste.
uodas 2010-09-02 12:04
tai jei tu susikautum pats su savim, kuri puse labiau turi sansu laimet?
lauriukas 2010-09-02 12:43
"Žala gali būti laikomos ir negautos pajamos. Todėl Lanva ir kiti labai mėgsta skaičiuoti kiek kopijų parsiųsta ir jų kainą laikyti negautomis pajamomis. Žalą reikia įrodyti, vadinasi, reikia įrodyti, kad žmonės dėl mano "uploadinimo" parsisiuntę piratavimo objektą jį būtų pirkę ar bent jau jį naudojo, nes daiktas, kurį ėmė nemokamai, nebūtinai būtų buvęs nupirktas, todėl laikyti tai nuostoliais - negautomis pajamomis - yra absurdiška." Su šia vieta sutinku 100%, dažnai pačiam būna, kad atsisiunti filmą, tačiau net neperžiūrėjęs ištrini (dėl vienokių ar kitokių aplinkybių), o jie tai jau skaičiuoja kaip nuostolį. Kai turiu laiko tikrai mieliau nueinu į kino teatrą. Tas pats ir su žaidimais: atsisiunti, o pasirodo per prastas kompiuteris - prastai veikia, todėl net nežaidžiu. Ir net jeigu nebūtų būdų nelegaliai gauti brangią programą ar žaidimą, jų tikrai neičiau ir nepirkčiau, nes tai nėra pirmo būtinumo prekė ir šiuo metu man yra per brangu. Todėl manau, kad 2/3 atsisiuntimų iš vis nereikėtų skaičiuot kaip nuostolių.
lauriukas 2010-09-02 12:44
Manau, kad piratų.
Vytax 2010-09-02 12:48
Gal tamsta norėtumėte plačiau pakomentuoti kaip tai įmanoma? Taip. Galima blokuoti interneto vardą, bet tuo pačiu per kelias minutes galima užregistruoti naują. Taip. Galima užblokuoti serverių IP adresus, bet per kelias valandas galima nusipirkti naujus IP. Taip. Galima filtruoti turinį. Bet tai reikalaus didžiulių išteklių ir stipriai kirs per interneto spartą ir tuo pačiu per interneto tiekėjų pajamas. Ko aišku antipiratinės organizacijos nekompensuos. Išeitis ir vėlgi paprasta: interneto srauto šifravimas su VPN ir pan. Taip. Galima sekti interneto vartotojus. Bet išeitis ta pati: VPN. Kinija kišdama milijardus į visokius interneto filtrus taip ir nesugeba pasiekti norimo rezultato.