Už carą, už Staliną, už Putiną... Niekas nesikeičia, rusai ir toliau pasiryžę mirti  ()

Dideli Rusijos pajėgų nuostoliai, apie kuriuos net fronte esantys rusai gali paskaityti internete, jiems nedaro jokio įspūdžio ir jokių jausmų nesukelia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų karių parengimo kokybė sumažėjo, bet motyvacija išlieka ta pati: kaip jie mirė „už Putiną, carą ir didybę“, taip ir žūsta toliau, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Piotras Černikas.

Pasak pulkininko, motyvacija rusų gretose gal ir sumažėjo, bet ne tiek, kad ten kiltų maištas.

„Jei iš dalies apsuptume Bachmutą ir sulaikytume 5–7 tūkstančius įsibrovėlių, tai būtų beprotiškas smūgis jų propagandai ir kariuomenės moralei. Taip būtų galima sulaužyti jų motyvaciją“, – sako Piotras Černikas.

Dideli Rusijos pajėgų nuostoliai, apie kuriuos net fronte esantys rusai gali paskaityti internete, jų nebaugina ir nereikia apie tai turėti kažkokių iliuzijų. Jiems nerūpi. Rusai gali barti savo vadovybę, bet kaip jie žuvo, taip ir toliau yra pasiruošę žūti ir beprotiški praradimai jų nesustabdo.

 

„Girdėjau tik pavienius klausimus: „Kodėl mes kariaujame Ukrainoje?“ Daugeliu atvejų jie vis dar yra įsitikinę, kad kovoja prieš nacizmą, banderas ir visus kitus mitinius fašistus bei NATO“, – paaiškino Černikas.

Be to, rusai pranešimus apie jų nuostolius suvokia kaip proukrainietišką propagandą ir jais netiki. Nenori tikėti.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: