Energiją kaupiantys nešiojamo kompiuterio garsiakalbiai  (0)

Daugelis kompiuterių vartotojų šiais laikais muzikos įrašus laiko įvairiuose nešiojamuose įrenginiuose - grotuvuose, telefonuose arba kompiuteriuose. Akivaizdu, jog nešiojami kompiuteriai nepasižymi gebėjimu kokybiškai atkurti garsą, tačiau kompanija NXT sugalvojo sprendimą - išorinius nešiojamus garsiakalbius, kurie savyje sukaupia perteklinę USB prievadu gaunamą energiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma audio stiprintuvų - tų, kurie jungiami su atskiru maitinimo šaltiniu - palaiko maždaug 32 voltų atraminę įtampą. Tai reiškia, jog muzikai pagarsėjus, stiprintuvas turi tam tikrą stiprinimo rezervą. Tuo tarpu nešiojami kompiuteriai dėl to ir yra nešiojami, kad jie energiją eikvoja taip, jog būtų užtikrintas jų mobilumas. "USB 2.0" standarto jungtis išėjime suformuoja didžiausią 5,25V išėjimo signalą, tad ja maitinti didesnius ir geresnės kokybės garsiakalbius yra neįmanoma - paprasčiausiai neužtenka galios.

Didžiosios Britanijos kompanijos NXT inžinieriai sugalvojo "triuką", kurio padedami jie "apeina" šią problemą. Jie garsiakalbiams maitinti naudoja tą pačią 5,25V įtampos USB jungtį, tačiau tylesnės muzikos arba pauzių metu įtaisuose integruota pora kondensatorių kaupia iš USB gaunamą srovės perteklių. Garsiakalbiuose esanti elektronika stebi garsinį signalą kelias milisekundes prieš jį sustiprinant, ir kai gaunamas garsesnės muzikos "šuolis", jie atiduoda kondensatoriuose saugomą energiją į stiprintuvą.

Žinoma, ši technologija bus naudinga tik kaip alternatyva silpnesniems USB jungtimi maitinamiems garsiakalbiams, kadangi praktiškai bet kokie geresnės kokybės galingesni kompiuteriniai garsiakalbiai yra maitinami iš atskiro maitinimo šaltinio ir paprastai turi jungtį tiesiai į buitinį elektros tinklą. Be to, perteklinės energijos kaupimo galimybės yra palyginti ribotos - garsesnės dainos metu energija gan greitai išeikvojama ir bendras garsas pasidaro tylesnis. Tačiau NXT atstovai teigia, jog jie išbandė naują savo produktą su įvairiais muzikos stiliais ir visais atvejais šis principas pasitvirtino. Jei NXT pavyks sutarti su stambesniais elektronikos gamintojais, naujasis produktas rinkoje gali pasirodyti jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: