Nuomonė. Fotografija – madingas hobis, papildantis kišenę?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Petriukas 2010-09-05 21:06
nesupratau apie ką straipsnis, nors šiaip tai net nepanašu į "straipsnį", veikiau jau prašalaičio komentaras, tiek pat praktinės (ir teorinės) vertės turintis kaip kad ir šitas mano komentaras..
Riveter 2010-09-05 21:23
Nepykit, bet tikrai pritariu Petriukas. Galiu duoti pavizdi kaip tas jo zalias jaunimelis fotografuoja, tiesiog nueikit i efoto.lt. Tenai tera tik keletas foto profu, o like kiti megejai, taciau nuotraukos ju visu kaip profu. Antra tas pro fotografas tikrai neteisus sakydamas kad pasimokinus galima ir "zaliukai" gali gauti geras foto, jei nera duota tu nors 100 metu mokinkis tikrai tu nepadarysi geru nuotrauku. Kaip foto megejai juokauja, blogas ne fotoaparatas, o tarpine tarp zemes ir fotiko:)
Paberzis 2010-09-05 21:34
Taip apsidžiaugiau perskaitęs pavadinimą, kad galėsiu apsispręsti, kokį fotoaparatą pirkti, tačiau perskaitęs absoliučiai nieko nesužinojau. Neapsisprendžiu ar pirkti gerą muilinę, ar pigų veidrodinį fotoaparatą. Nežadu iš to gyventi ar užsidirbti, bet kartkartėmis smagu pafotografuot. Kainų skirtumas ir pakankamai didelis... Turbūt tenka pritarti straipsnio vienai minių, kad be kursų, vargu ar pramoksiu fotografuot...
faktas 2010-09-05 21:34
Su didžiąja dalimi sutinku. Dabar gerą techniką turi visi. Ji kainuoja labai pigiai ir sparčiai pinga. Dėl to, kad geras fotografas turi turėti daug stiklų, nesutinku. Jei žmogus žino, kaip jis nori pateikti nuotrauką ir ką jis nori ja parodyti, tai užtenka fotografuojančio pigaus telefono. O jei pats nesuvokia, ką daro, tai ir fototechnika už 15 kLt nepadės... Taip sakau iš savo asmeninės patirties, kadangi fotografuoti pradėjau prieš dvejus metus pigiu plokščiu muiliniu fotoaparatu, o dabar vadovauju didžiausiam Lietuvos fotografijos projektui - Fotografija Mums http://fotografija.mums.lt ir dirbu fotomenininku Vilniuje šiuolaikinių menų galerijoje. Žinoma, sėkmė iš dangaus nekrenta. Reikia žiauriai daug dirbti ir dar daugiau skaityti žymių fotografijų ir parodų recenzijų, mokslinio turinio knygų apie fotografiją ir menus. Reikia daug bendrauti su fotomenininkais. Reikia eiti į brangias parodas. Ir svarbia, reikia žinoti, ką norite parodyti savo fotografija. Sėkmę lemia originalumas, kuris vyrauja visose nuotraukose, o ne atsitiktinai pagautuose kadruose, kaip ir sakoma straipsnyje. (-: P.s., tą Julių Kalinską pirmą kartą girdžiu. (-:
faktas 2010-09-05 21:49
Tuoj apsisisiosiu Ten dauguma darbų, vertinant pagal visus fotografijos aspektus - labai prasti. Yra ir gerų darbų, bet jie tikrai ne mėgėjų, o būtent profų. Mėgėjų įdomūs darbai pasirodo tik atsitiktinai. Ir tas "įdomūs" yra Lietuvos mastu. Sorry, bet rimtuose tinklapiuose jų darbų aš nematau. Štai tau profų puslapiai: Taikomoji fotografija: Rusai: www.35photo.ru Tarptautiniai: www.1x.com Meninė fotografija: http://www.artlimited.net/ Ir n kitų.
algirdasx 2010-09-05 22:10
Gerai tureti ir viena ir kita)) Bet pradziai isbandyk muiline;
Riveter 2010-09-05 22:24
Zmogau tu manes nesupratai visai. Taip gal kiek per gerai pasakiau jog tenai visu kaip pro. Taciau tenai didzioji dalis paparasti zmones, kurie laisvalaikiu uzsiima fotografija. Ir ju nuotraukos tikrai yra daug ko vertos, man kaip pasalieciui, nesavarbu kaip pas jus tenai pro yra vetinamos foto. Taciau fakto nenuneigsi, gali skaityti kiek nori, gali fotografuoti kiek nori, gali daryti ka tik nori, taciau jei tau tai neduota tu tikrai nepadarysi geru foto. P.S. Del tu pro puslapiu. Nepyk taciau as pasilieku prie efoto, tenai nors ir ne pro, taciau dauguma nuotrauku man siltesnes, nei pro padarytos. Kitaip tariant visi mena supranta savai ir priima savai:)
faktas 2010-09-06 00:17
Tas kad visi meną supranta savaip yra paremta tuo, kad dauguma meno išvis nesupranta. Rimtai. Menas yra taisyklingas ir apibrėžtas dalykas. Kad ir kurią kryptį pasirinksi. Tas "supranta savaip" yra netiesa. (-: Na katik peržiūrėjau apie 20 atsitiktinių nuotraukų efoto fotosraute. Vos kelios interpretuojamos kaip meninės. Kitose net fokuso nėra, perdegimai ir pan. Tai nėra nei menas, nei šiltumas, o nemokšiškumas. (-: Tuose puslapiuose, kuriuos rekomendavau, dauguma yra pasaulinio garso fotografų. Būtent jie ir daro meną, nes suvokia to, ką daro kriterijus.
RiMuSaS 2010-09-06 00:21
Cia link meno tarsiu zodi... Pastebejau, kad kaip eilini karta isiveliama i beprasmius aiskinimusis. Pacituosiu frazes autoriaus zodzius nenukrybdamas nuo minties " Niekas taip daug negirdi beprasmiu zodziu kaip, paveikslas galerijoje " Cia galima taikyt prie vaizdinio meno. Tai tiek siam kartui. P.S. Gramatikam. Nepristokit neturiu lietuviu kalbos kompe ir nenoriu turet. Aciu.
Alchi 2010-09-06 06:55
immortallt 2010-09-06 08:53
Tai jau menas patapo tiksliaja disciplina ? Tada geriausias menas yra geometrija... Kubai, cilindrai,...
nondescript 2010-09-06 09:20
apie koki cia mena eina kalba, visu pirma, straipsnis paimtas is tinklarascio "Pinigu Karta", antra, cia kalbama kaip is to uzsidirbti savaime aisku, kad tokios foto bus pagal masiu diktuojamas madas, ir galvodamas vien tik apie tai, tu jokio meno nesukursi. taip pat retas kuris menininkas sugeba pragyventi is menines fotografijos, ir jam netenka griebtis kokio vestuviu fotografavimo o del efoto, net neverta gincytis. ten tiesiog internetine erdve, kur kiekvienas gali imesti savo darbus, ir kazko tokio, kad pasakytum "oho", tikrai daznai nepamatysi
okta 2010-09-06 10:34
Faktai, deklaruoji esąs menininkas, tačiau pamiršti, kad primityvizmas irgi gali būti menas. Ir nebūtinai jis turi būti pripažįstamas "profesionalų".
Splatt 2010-09-06 11:10
Dižiausiam? Pasidarė įdomu, pagal ką sprendi? Lankomumas tai apgailėtinas...
punktyras 2010-09-06 12:10
Kompiuterininkai turėtų kibti, kad nenori lietuvybės kompe, o gramatikai pirštu bestų, kad „nenukrypdamas“ rašosi su „p“
Riveter 2010-09-06 12:42
Nu zmogau tu ir suskeliai menas apibreztas taisyklemis. Cia taip nuo kada? Pas teoretikus gal taip ir yra. Taciau manau jog tikras meninikas nesivadovaus kazkokiomis taisyklemis ir kur is saves, kaip jis ta mena supranta. Paimkim kad ir Picasso, viena is kubizmo kureju. Jis nesivadovavo tavo taisyklemis, tape pagal save, tape kas jam patinka. O del to kad as mena suprantu savaip nereiskia kad as jo visai nesuprantu. Cia tik manau, jog tik ale menininku kvailas pasakymas.
lape 2010-09-06 13:21
1 milijonas vartotojų gavo 20 milijonų dolerių už nuotraukas - 20$ per metus vidutiniškai. Nelabai jau čia koks uždarbis.
faktas 2010-09-06 13:28
Pradžiai rekomenduoju Edward Lucie-Smith "Meno kryptys nuo 1945-tųjų". Ten ir apie foto yra. Tai yra analitinio turinio knyga. Gal tada suprasi, kada nuotrauka tampa kūrybine. Tada ir padiskutuosim, nes turėsi rimtų argumentų.
andriulis 2010-09-06 13:37
Man asmeniskai tapymas yra kus kas didesnis menas nei fotografavimas. Siais laikais fotografu menininku buti kur kas paprasciau nei seniau. Nusipirkus gera fotoaparata ir turint nors biski nuovoka kur ir ka norima gauti, galima tikrai padaryti demesio vertu fotografiju.
Petriukas 2010-09-06 18:48
straipsnis-komentaras turi tiek pat prasmės kiek ir jūsų diskusijos. yra du fotografų tipai: mėgėjas ir profesionalas, vienintelis skirtumas kad vienas tai daro dėl malonumo, o antras dėl pelno. tie du terminai neapibrėžia nei turimos patirties nei žinių kiekį, tik motyvaciją. o jei jūs manėt kaip nors kitaip, manykit iš naujo