„Iš viso 400 tankų.“ Įvyko tai, ko dar nėra buvę per jokį karą (Video)  (2)

Rusijos šarvuotos technikos praradimas Ukrainoje yra beprecedentis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausoma karo analizės interneto svetainė „Oguch“ pranešė, kad per invaziją į Ukrainą Rusija neteko 13500 karinės technikos vienetų. Tarp prarastos technikos yra 2500 tankų iš 2900, kurie buvo karo su Ukraina pradžioje. Taigi Rusijos kariuomenėje liko tik 400 tankų. Tai interviu pareiškė karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

Tai yra daugiau nei 86 proc. visų tankų, kuriais Rusijos kariuomenė disponavo 2022 m. vasario 24 d. Pasak „Oguch“, Rusijos šarvuotosios technikos nuostoliai Ukrainoje yra beprecedenčiai. Anksčiau Rusija niekada nebuvo praradusi tiek daug tankų per vieną konfliktą.

Tankų nuostoliai turėjo didelės įtakos Rusijos kariuomenės gebėjimui kovoti Ukrainoje. Tankai yra viena svarbiausių šiuolaikinės kariuomenės kovos mašinų, todėl jų praradimas apsunkina Rusijos pajėgų judėjimą į priekį.

Rusijos šarvuotosios technikos praradimas taip pat yra rimtas smūgis Rusijos kariuomenės prestižui. Tankai yra Rusijos karinės galios simbolis, o jų praradimas rodo, kad Rusijos kariuomenė nesugeba sėkmingai kovoti.

 

„Oguch“ yra nepriklausoma karo analizės svetainė, kuri specializuojasi sekdama Rusijos karinės technikos nuostolius Ukrainoje. Svetainė naudoja įvairius informacijos šaltinius, įskaitant palydovines nuotraukas, atvirus duomenis ir socialinės žiniasklaidos įrašus, kad įvertintų Rusijos kariuomenės nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(12)
(172)

Komentarai (2)