[ŽT] Nauja „skerdiena“. „Iš pradžių nesupratau kieno tai kūnai...“ Kas jie?  ()

Kovos zonoje pasirodė „Štorm V“ vienetai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos zonoje pasirodė „Štorm V“ vienetai. Jie daugiausia veikia Kupjansko kryptimi, pavaldūs „Vakarų“ pagrindinei gvardijai.

Į tai dėmesį atkreipė karo politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko. „Iš pradžių nesupratau kieno tai kūnai. Tačiau, kaip paaiškėjo, didžiąją dalį šių padalinių sudaro buvę „Wagner“ grupuotės banditai“, – sakė analitikas.

Tai yra, kaip pažymėjo Kovalenko, „Štorm V“ yra tas pats „Wagner“, tik globojamas Rusijos gynybos ministerijos. „Nebėra „Wagner“, greit ji bus visiškai pamiršta ir išnyks informacinėje erdvėje apskritai,  migrantai iš „Wagner“ yra „Štorm V“, – situaciją paaiškino ekspertas ir pridūrė, kad jie labai aktyviai naudojami Kupjansko kryptimi.

Neseniai atsiuntė dar beveik 300 „skerdienos“, o tai rodo, kad „Štorm V“ veiksmai nebuvo itin sėkmingi“, – teigė analitikas.

 

Be to, Kovalenko pažymėjo, kad po Prigožino-Utkino  tandemo ir Čekalovo neutralizavimo Rusijos Federacijos Gynybos ministerija visiškai likvidavo „Wagner“ sistemą, o Prigožino-Utkino pavaduotojas Antonas Elizarovas „Lotusas“ „pasirodė esatis bestuburė ameba, kurią elnių ganytojas be jokių problemų susuko pagal savo motyvą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: