Slapta bazė. OSINT tyrėjas rado vietą, kur Rusija slepia sraigtasparnius (Foto)  ()

OSINT tyrėjas pastebėjo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo meistriškiau slėpti sraigtasparnių nusileidimo aikštelės. Viena iš jų buvo perkelta į Azovo jūros pakrantę 160 km nuo Ukrainos pajėgų pozicijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kurortinėje zonoje rytinėje Krymo pakrantėje Rusijos vadovybė sukūrė naują bazę, kur perkėlė įvairių tipų karinius sraigtasparnius. Bazė pradėta statyti 2022 metų rudenį, kai ginkluotosios pajėgos išvijo užpuolikus iš dešiniojo Chersono srities kranto. OSINT tyrėjas slapyvardžiu Tatarigami_UA socialiniame tinkle X pasakojo apie tai, kur šiuo metu slepiasi Rusijos orlaiviai.

OSINT tyrėjas pažymėjo, kad palydovinės nuotraukos suteikia galimybę detaliai pažvelgti į naująją Rusijos ginkluotųjų pajėgų oro bazę, kurioje 2023 metais pasirodė kariniai sraigtasparniai. Bazė yra taške, kurio koordinatės yra 45.89054, 34.89551. Atstumas iki Ukrainos pajėgų pozicijų yra apie 160 km.

Anksčiau, 2021 metais, aviacijos bazės vietoje veikė pensionas „Volna“, aiškino autorius. Nuotraukoje iš kosmoso matyti, kad Azovo jūros pakrantėje, pensiono teritorijoje, yra įprasta aikštelė.

 

2022 metų rudenį, kai Ukrainos pajėgos pradėjo išlaisvinti Chersoną, šioje vietoje buvo pradėtos statybos. Tatarigami_UA gavo beveik tuziną palydovinių nuotraukų, kuriose matyti, kaip palaipsniui kuriamos sraigtasparnių aikštelės.

 

Galiausiai 2023 metų gegužę čia pasirodė sraigtasparniai. Nuotraukoje galima suskaičiuoti devynis orlaivius: tyrėjas nurodo, kad tai Mi-24, Mi-8, Ka-52 ir galbūt Mi-28 modeliai. Taip pat matyti, kad rusai čia pastatė apie 20 sraigtasparnių nusileidimo aikštelių, kurios pasiruošusios priimti naujas transporto priemones. Aplink išlikę pastatai, kuriuose gali gyventi pilotai, nurodė tyrėjas.

 

Tatarigami_UA teigimu, Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo meistriškiau slėpti bazes, kuriose saugoma karinė technika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()