„THAAD?! Jie išprotėjo?“ Slaptos derybos su JAV. Ko paprašė Ukraina  ()

Naujausias Ukrainos prašymas dėl ginkluotės apstulbino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnai trečiadienį Vašingtone vykusios konferencijos, kurioje dalyvavo vyriausybės pareigūnai ir gynybos pramonės vadovai, už uždarų durų vykusiame posėdyje pristatė „ginkluotės, skirtos Ukrainos gynybos pajėgų poreikiams tenkinti, sąrašą“, skelbia Mike Stone savo straipsnyje „Reuters“.

Į išsamų sąrašą buvo įtraukta ginkluotė, kurią Ukraina jau turi, pavyzdžiui, tankai „Abrams“ ir 155 milimetrų artilerija, taip pat tam tikra ginkluotė, pavyzdžiui, lėktuvai F-16, bepiločiai orlaiviai ir tolimojo nuotolio raketos ATACMS, kurių Ukraina prašė anksčiau.

Tačiau sąraše yra ir keletas staigmenų, tarp kurių – tokie brangūs daiktai, kaip „Boeing“ gaminami transporto lėktuvai „C-17 Globemaster“ ir „Lockheed Martin“ gaminami „C-130 Super Hercules“. Į sąrašą pateko „Boeing“ atakos sraigtasparniai „Apache“ ir „Lockheed Martin Sikorsky“ padalinio „Black Hawk“ sraigtasparnis.

Tačiau ukrainiečiai tuo neapsiribojo. Iš dokumentų matyti, kad Ukraina taip pat siekia įsigyti naikintuvų „F-18 Hornet“, trijų tipų bepiločių lėktuvų, kuriuos gamina „General Atomics“, įskaitant „MQ-9B Sky Guardian“, ir oro gynybos sistemos „Terminal High Altitude Area Defense“ (THAAD), kurią gamina „Lockheed“.

 

Ukrainos sąraše atsispindi ginklų pirkimai ar dovanojimai, kurių vertė lengvai siektų milijardus dolerių, teigia M. Stone.

„Tik vienas klausimas, ar Ukraina tai gaus, ar gaus tik tiek, kad nepraloštų, bet ir nelaimėtų, kaip visada“, - komentuodamas šią žinią retoriškai paklausė instruktorius išminuotojas Rimas Armaitis, šiuo metu kovojantis Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: