„Windows Phone 7“ OS parengta gamybai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bullka 2010-09-07 16:22
Džiugi žinia. Laukiame prietaisų pasirodymo. Tikiuosi, kad kitų metų viduryje pasirodys jau pilnaverčiai* modeliai (tuomet žadu keisti savo Touch HD). Nes pirmosios kregždės, spėju, dar nebus top notch. *Paaiškės, kad kažko trūksta, gamintojai nebus spėję prigaminti įvairių papildomų telefono valdymo aplikacijų (arba tos aplikacijos bus neišbaigtos), gamintojai užsinorės įvesti savo GUI papildymus ir jie bus v1,0 ir t.t.
TLas 2010-09-07 17:03
Kazkuriam laikrasty skaiciau tokia citata, kuri lietuviskai mazdaug taip skambetu ""...iki siol MS bandydami leisti operacines sistemas mobiliesiem irenginiam daug maz "parase" knyga kaip to NEdaryti..." As tam pilnai pritariu, tikiuosi jog si OS bus geresne, taciau iOS arba ANDROID mano manymu vartotojui tikrai draugiskesnes, smagesnes.... As asmeniskai savo telefona besirinkdamas kol kas tik i ANDROID telefonus teziuriu.
bullka 2010-09-07 17:14
O Tu Windows Mobile bandęs?
Vytax 2010-09-07 17:19
Man atrodo, kad MS jau į traukinį pavėlavo. IPhone ir Android ant bangos. Symbian nors ir visų keikiamas bet vis dar perkamas. BlackBerry irgi turi savo vartotojų ratą. O MS turi būti būtinai paruošusi kažką stulbinamo, kad pastarąsias pasivytų. Kuo aš tikrai netikiu.
bullka 2010-09-07 17:47
Su WP7 MS pradėjo nuo nulio. Taip pat kaip iOS ar Android. Kas trukdo MS'ui užšokti ant tos pačios, o, jei nepasiseks, tai ant kitos bangos? Galėčiau įvardinti daug priežasčių, kodėl WP platforma neišnyks ir gal net klestės. Jau vien tas faktas, kad MS nieko N metų nedarė su WM6 platforma, o ji, kaip buvo tarp populiariausių, taip ir liko. Kitaip tariant MS yra ant tiek žinomas vardas, kad jie galėjo sau leisti nieko nedaryti ir tai išsilaikyti rinkoje. Įsivaizduok, kas būtų, jei iOS'as pirmasis nebūtų atnaujintas su Apple kopijuotais, bet nenukopijuotais iki galo funkcionalumais? Tik dabartinė versija pasivijo įprastą šių dienų telefono funkcionalumą.
Vytax 2010-09-07 18:53
iPhone yra visai kita istorija. iPhone populiarumas peršoko nuo iPod grotuvų. iPhone tai tiesiog iPod tęsinys su pridėta skambinimo funkcija.
fugslidy 2010-09-07 20:07
Na kas dėl WM atvirumo, tai XDA forumuose custom romų kiek tik nori Šiaip pats laukiu WP7, nes jau laikas būtų keisti telefoną o į ką dar nelabai matau. Tikiuosi WP7 bus gera ir išbaigta OS, nes jei ne, tada jamsim Anroid
sz520qm 2010-09-07 20:19
Na, mano pačią pirmiausią nuomonę, kurią susidariau, pamatęs prezentacinį filmuką su Balmeriu (ar kitu emšė atstovu) buvo tokia, kurią labai puikiai aprašo vienas komentaras, paimtas iš osnews.com: Kas nors gali duoti aiškius ir įtikinamus argumentus, kodėl emšė padarė toooookį "dizainą"?... Laukiu nesulaukiu (kad suprasčiau...). EDIT: kas nematė kaip atrodo winpho 7, pvz. čia http://www.youtube.com/watch?v=8dM4X-KveSs . Kam tie tekstai skraido tampant į šonus vaizdą? Kodėl turiu tampyti į šonus visą turinį, vien tik norėdamas pamatyti kokioj programoj esu? Kodėl tas užrašas turi būti tooooks didelis? Kam dėti mėlyną kvadratą ir baltu tekstu parašyti pavadinimą (puikus įskaitomumo derinys!)? Mano manymu, reikėjo toliau tobulinti so protu neprasilenkiančią turimą OS:win mobile 6.5: optimizuoti, portinti reikalingiems CPU ir GPU, ir pan... O čia... iškastravo abortuoto šetono išperos "kin" vidurius sumalė, pridėdami touchscreen palaikymą ir pateikia kaip kažką naujo ir stebuklingo.... Jo....
tauttvisz 2010-09-07 21:16
http://www.engadget.com/2010/09/06/wind ... ing-video/ MS reiktu gerint reklama, cia blogiau ir uz apple magical @Bulka Siaip win mobile siek tiek tobulino visalaik, bet labai nezymiai. @Vytax Blackberry gal ir turi rata keistu savo vartotoju, nes as nesuprantu kas ji gali pirkt, bet BB torch jauciu ir tuos nubaidys. Android tai man po iOS geriausia, iOS paprasciausiai del tokiu paprastu dalyku kaip grazesne, intuityvesne, minimalistiskesne UI. Be to android kiek zinau neveikia lietuvoje android market mokamas programas pirkt (jei klystu pataisykit).. Dar man atrodo LT klaviaturos nera. @sz520qm Tiesiog norejo padaryt skiritnga nuo kitu OS, bet man nepasakyciau kad patinka. Dabar gal ir idomiai atrodo, bet greit nusibost turetu, ir tokia UI atrodo vienoda labai, visos programos labai panasiai atrodo, manau greit pabos toks perdidelis minimalizmas programu, jokiu teksturu, daugiausiai tekstas sudaro programas.
sz520qm 2010-09-07 21:33
Taip, Android'o market'as prieinamas visiems, bet mokamos programos tik labai nedidelei grupei šalių. Sakai nepatinka? Na tai Tu sveiko proto žmogus. Racionalus. Yra toks terminas kaip "usability", kai kalbama apie software inžineriją ir GUI projektavimą. Tai va, emšė šito termino ir jo reikšmės tikriausiai išvis nežino. Visas jų GUI dizainas prasilenkia su sveiku protu. Kas mano kitaip, prašau, argumentuotai paaiškinkit, kodėl buvo padaryti tokie sprendimai....
MiSiPe 2010-09-07 22:02
Aš asmeniškai naudojuosi ZuneHD kuris turi tą patį GUI (metro)+HW (tegra) ir esu labai patenkintas. Viskas padaryta labai intuityviai ir aiškiai. Dėl skonio galit pakarti, bet viskas atrodo tiesiog super. Taip, gan aukšti HW reikalavimai, tačiau viskas atsiperka, nes GUI ir visokie APP'sai veikia be jokio lago. Dar vienas dalykas: su tokiais reikalavimais ir licenzijom žinosi, kad pirkdamas įrenginį su šia OS gausi kokybę. Tikiuosi . Tai žinoma nėra open-source (juk čia MS) tačiau programuotojam rankos nėra visiškai surištos. .NET; SilverLight, priėjimas prie HW resursų... Vieninteliai apribojimai: no multitasking ir ribotas priėjimas prie failų (saugumo sumetimais). Oij programuosim... Androidas irgi man patinka, tačiau nusprendžiau palaukti WP7. Manau anksti laidoti šį produktą. Sakau iš savo patirties. Jei tai bus taip pat kokybiška kaip ir ZuneHD... Tikiuosi.
moo 2010-09-07 22:11
As neturesiu nuomones siuo klausimu kol nepaciupinejau pacio irenginio, bet speju, kad tauttvisz teisus. Tiesiog noreta padaryt kitoki estetini jausma maigant aparata. Visi OSai (iOS, Android, Symbian, WM6 ir tt ) dabar yra is esmes tokie patys - ikoneliu kruva prie meniu, gridView lenteles ir maksimaliai isnaudota vieta. Cia gi matyt dizianeriai gavo uzduoti padaryt "kitaip", bet "sukarpomai" Kodel atsirado dideli sriftai? Nes dabar dizaine tas madinga pvz tauttvisz duotas engaged linkas, sone box'u antrastes RELATED POSTS apacioj MOST COMMENTED ir tt stai pavyzdys sios stilistikos kuri dabar ant bangos. Kodel ikoneles nebe standartines o kvadraciukai su judanciu turiniu? Tiesiog taip sudeliojo kubus su atsinaujinanciom ikonelem, kad atrodytu "kitaip". Zodziu cia galima plestis ir plestis bandant suprast kodel pasirinkimai vieni ar kiti, jei be jokios abejomes pagristi viena ar kita logika (gal kartais labiau estetiniu ar isskirtinumo poreikiu), bet reikai pirma pamaigyt o po to kalbet. Esu susidures su nemazai "nestandartines" gui logikos softo ir pirma man tai atrodydavo laaabai nepatogu ... kol nepardedavau naudot. P.S. zune gi jau turi akzka panasaus, kodel to nepanaudoti?
sz520qm 2010-09-07 22:27
"Kitaip" na gerai. Manau reikia palaukti ir pačiam pilnai įvertinti... Visgi pirmas įspūdis - tragiško produkto. emšė visgi turi "degraded usability" istorijos šleifą: ribbon'as, terminalo alt+f4 negerbimas, control panel'io skaidymas/slėpimas nuo winxp ir t. t. ir pan. Niekada niekada neaukočiau naudojamumo ir produktyvumo (usability and productivity) dėl nestandartinio dizaino...
moo 2010-09-07 22:37
Pilnai pritariu, bet va MiSiPe sako, kad patogu ir usable
sz520qm 2010-09-07 22:55
Net iš prezentacinių ir review'inių filmukų tokią nuomonę susidarei?
moo 2010-09-07 23:03
Tai, kad tiesiog idomu tapo kas cia tokio bus. Nuomones jokios neturiu kolkas. Matau kodel (greiciausiai) dizaino sprendimai daryti vieni ar kiti. Jie nebutinai geri, taciau logiskai kazkiek paaiskinami. Matau diiideli nora issiskirt is kitu. Tai nepamaiges nuomones neturiu nes tiek geras, tiek blogas, pirmas ispudis gali buti apgaulingas. Reik klaust zune naudotoju. MiSiPe sako kad paogu ir intuityvu, kitiem skaiciau, kad "nelimpa"
moo 2010-09-07 23:25
va dar vienas noras daryt "kitaip" http://www.youtube.com/watch?v=a3OUG93q ... re=channel
Linas000 2010-09-07 23:34
man visiskai nesvarbu koks kubizmas apeme gui, as noriu, kad pagaliau butu istaisytas man nesuvokiamas apribojimas "vienas tel numeris vienam kontaktui", kai prie vieno vardo pas win mobile 6 galedavau ivesti tik viena mobile, o jei, neduok Die., kontaktas turedavo du mobile, tai viskas, avarija, reikedavo rankomis kurti nauja irasa, pavyzdziui "vardenis pavardenis 2"... Tas mane labai siutino. Jauciausi kvailai, galiausiai is win mobile 6 pasiliko tik navigacijos komplektas, nes telefono funkcijos manes netenkino. Dar verta pamineti, kad zurnalas buvo neissamus, jokios gprs apskaitos. Kaip kosmara prisimenu tas dienas, kada meginau perkelti kontaktus is savo nokia9500 i win mobile. Dabar galvoju, kad man pasiseke, jog po ranka nepasitaike pistoletas
Evaldas 2010-09-08 07:35
Sienos nebuvo? : ) ir siaip butu grindu pakake
bullka 2010-09-08 08:15
Kame problemos? Su Nokia PC Suite sinchronizuoji į PC ir po to su Microsoft ActiveSync atgal į telefoną. Lengvesnės migracijos turbūt pasaulyje nėra. Artimiausiu metu nesiruošiu grįžti prie Symbian. Gal ir gerai, kad pistoletas nepasitaikė Visiškai beprasmės aukos būtų