Analogijos su Hitleriu ir Napoleonu. Naujausias Lavrovo perliukas  (2)

Anot analitikų, Lavrovas griebėsi farsiškų istorinių palyginimų, kad auditoriją patikintų, jog Rusija iškovos pergalę hipotetiniame kare su Vakarais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 10 d. Katare Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo kalba buvo kupina istorinių prisiminimų. Dohos forume diplomatas paminėjo praėjusių amžių karines pergales, kuriomis, pasak Karo studijų instituto (ISW) analitikų, jis bandė nukreipti dėmesį nuo nuostolių Ukrainoje ir smunkančios karinės jėgos.

Pasak Lavrovo, JAV neva „Ukrainos rankomis“ vykdomi kariniai veiksmai tik sustiprina Rusiją, tas pats esą nutiko po pergalių prieš Napoleoną XIX amžiuje ir Hitlerį Antrojo pasaulinio karo metais.

Analitikai pastebi, kad Lavrovas griebėsi tokių tolimų palyginimų, siekdamas kuo labiau sumažinti Rusijos nuostolius Ukrainoje ir patikinti savo auditoriją, kad Rusija iškovos pergalę hipotetiniame kare su Vakarais, kaip buvo imperijos ir Sovietų Sąjungos laikais.

 

Matyt, norėjo pasakyti, kad karas Ukrainoje baigsis tuo, kad Rusijos Federacija geopolitine prasme sustiprės ir taps iššūkiu Vakarams.

„Tai farsinės analogijos, nes dabartinis karas prasidėjo nuo neprovokuotos invazijos į Ukrainą, 1812 metais Napoleonas įsiveržė į Rusijos teritoriją, o 1941 metais – Hitleris“, – patikslino amerikiečių analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(14)
(-6)

Komentarai (2)