Donecko srities išvadavimas. „Yra pradžia.“ Pulkininkas skelbia, kas nutiko  ()

Pulkininkas atskleidė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 24 atskirosios mechanizuotosios karališkosios brigados kariškiai sėkmingai iš užpuolikų atkovojo terikoną netoli Horlivkos ir iškėlė ten valstybinę vėliavą. Miestas buvo užimtas nuo 2014 m.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, instruktorius lakūnas ir karo ekspertas Romanas Svitanas nurodė, kad Donecko srities išvadavimas gali prasidėti būtent nuo Horlivkos, o ne nuo Bachmuto. Apie tai jis pranešė per „24 kanalą“.

Tai yra Horlivkos išvadavimo pradžia“, – pažymėjo Svitanas.

Dabar Ukrainos kariai vykdo terikono, esančio į pietus nuo pagrindinės strateginės krypties kontrolę. Kad išlaisvintų Horlivką, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės judėti šiek tiek į šiaurę, konkrečiai, iš Torecko į Majorską. Šia kryptimi jau padaryta tam tikra pažanga, nes Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai užėmė kai kurias priešo pozicijas.

 

„Bet tai yra operatyvinis judėjimas, ten nieko strateginio nebus. Maksimalus tikslas - pasiekti šiaurines Horlivkos aukštumas, nuo kurių galima valdyti beveik visą miestą“, – pažymėjo Svitanas.

Apskritai per pastaruosius dešimt metų Ukrainos kariuomenė šia kryptimi (į Horlivką) buvo įsiveržusi 3–4 kartus. Pavyzdžiui, pernai kelios ukrainiečių grupės įžengė į miestą ir paėmė nemažai okupantų į nelaisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(183)
(4)
(179)

Komentarai ()

Susijusios žymos: