JAV kariai gali gauti asmeninę skraidymo įrangą (Video)  (9)

Naujosios Zelandijos bendrovė „Martin Aircraft Company“ pranešė, kad JAV kariuomenė ruošiasi įsigyti jos gaminamų asmeninių skraidymo aparatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Martin Aircraft“ vadinamąsias „skraidymo kuprines“ kuria ir tobulina jau beveik 30 metų. Prieš 2 metus „Martin JetPack“ pavadintą įrenginį sertifikavo JAV federalinė civilinės aviacijos agentūra, sakoma bendrovės pranešime.

Martin Aicraft“ kuria ir civilinės paskirties, ir kariškiams skirtus „Martin JetPack“ modelius. Tokie skraidymo aparatai turi vieną benzininį variklį, trauką sukuria du ventiliatoriai.

Pasak bendrovės atstovų, karinis aparato modelis gali būti naudojamas ir kaip nepilotuojamas orlaivis, pasiekiantis maksimalų 3 000 metrų aukštį. Jis gali gabenti raketas ar mūšio lauke reikalingą amuniciją bei kitus krovinius.

Pilotuojamas „Martin JetPack“ variantas gali pasiekti iki 100 km/h greitį, jo skrydžio trukmė – apie 30 minučių. Teigiama, kad šis aparatas gali būti naudojamas karių evakuacijai iš mūšio lauko sudėtingo reljefo sąlygomis (miestuose ar kalnuose), kai to negali padaryti įprasti sraigtasparniai.

Šiame vaizdo siužete – „Martin JetPack“galimybių demonstravimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (9)